Făgăduința pentru azi – 1 octombrie

„Eu strig cu glasul meu către Domnul, și El îmi răspunde.” – Psalmii 3:4

Telefonul a fost inventat în anul 1870 de Elisha Gray și Alexander Graham Bell, care însă au lucrat independent la acest proiect și și-au declarat invenția la câteva ore diferență. Astfel că inventatorul recunoscut de justiție a rămas Alexander Graham Bell.

Să fii mereu cu un pas înainte. Aceasta pare să fie ideea de bază în afaceri, în viață și chiar în dragoste. Dincolo însă de acest decalaj câștigat de unul dintre inventatori, lucrul cu adevărat important este rezultatul: comunicarea. Visul de a fi în legătură directă cu cineva a devenit realitate, ceva cândva imposibil a trecut bariera realității. În mintea noastră sunt multe bariere în care gândurile se poticnesc și care ne fac să ne oprim. Nu înțelegem multe lucruri care par imposibile. Spre exemplu, nu înțelegem cum operează curentul electric, cum se transmit imaginile până la ecranul unui televizor. Dar, fără să înțelegem totul, recunoaștem totuși existența unor realități concrete. Este imposibil să pricepem cum ne poate auzi Dumnezeu atunci când ne rugăm. Nu știm cum se petrec lucrurile atunci când El ne știe gândurile sau când Duhul Lui ne inspiră în deciziile noastre. Cu toate acestea, simțim că avem o legătură cu El. Nu trebuie să putem explica totul, ci mai important este să credem în puterea și iubirea Lui.

Provocare

Folosește cea mai potrivită cale de comunicare și transmite un mesaj frumos unei persoane importante pentru tine.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video