Făgăduința pentru azi – 1 octombrie

  „Eu strig cu glasul meu către Domnul, și El îmi răspunde.” – Psalmii 3:4

  Telefonul a fost inventat în anul 1870 de Elisha Gray și Alexander Graham Bell, care însă au lucrat independent la acest proiect și și-au declarat invenția la câteva ore diferență. Astfel că inventatorul recunoscut de justiție a rămas Alexander Graham Bell.

  Să fii mereu cu un pas înainte. Aceasta pare să fie ideea de bază în afaceri, în viață și chiar în dragoste. Dincolo însă de acest decalaj câștigat de unul dintre inventatori, lucrul cu adevărat important este rezultatul: comunicarea. Visul de a fi în legătură directă cu cineva a devenit realitate, ceva cândva imposibil a trecut bariera realității. În mintea noastră sunt multe bariere în care gândurile se poticnesc și care ne fac să ne oprim. Nu înțelegem multe lucruri care par imposibile. Spre exemplu, nu înțelegem cum operează curentul electric, cum se transmit imaginile până la ecranul unui televizor. Dar, fără să înțelegem totul, recunoaștem totuși existența unor realități concrete. Este imposibil să pricepem cum ne poate auzi Dumnezeu atunci când ne rugăm. Nu știm cum se petrec lucrurile atunci când El ne știe gândurile sau când Duhul Lui ne inspiră în deciziile noastre. Cu toate acestea, simțim că avem o legătură cu El. Nu trebuie să putem explica totul, ci mai important este să credem în puterea și iubirea Lui.

  Provocare

  Folosește cea mai potrivită cale de comunicare și transmite un mesaj frumos unei persoane importante pentru tine.

  Făgăduința pentru azi - 1 octombrie - 2020. Folosește cea mai potrivită cale de comunicare și transmite un mesaj frumos unei persoane importante pentru tine.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  Patru linii la sigla Fiat

  E posibil ca Dumnezeu să ne conducă prin diferite etape și să permită transformări pe care nu le înțelegem la acel moment, pentru ca apoi să realizăm că ceea ce am trăit era cel mai potrivit program pentru perioada respectivă. Experiențele pe care Dumnezeu le permite sau le aduce în viața noastră au un singur scop, salvarea noastră. Indiferent de schimbările survenite în timp, El nu Își va schimba niciodată planul de a ne mântui. Uneori, la insistențele noastre, schimbă conjuncturi, detalii, nuanțe, dar intenția Lui de mântuire nu se poate schimba. Doar refuzul nostru cu insistență poate anula salvarea oferită de El.

  Motorul în patru timpi

  Nu suntem singuri în această lume. Prin urmare, depindem de ceilalți, iar ceilalți depind de noi. Dacă acceptăm să ne sincronizăm cu programul și cu proiectele celorlalți, putem realiza o mulțime de lucruri și putem obține o putere imensă, utilă fiecăruia, dar și la nivel comun. Dacă nu avem dispoziția de a pune puținul nostru în parteneriat cu cei din familia sau din societatea noastră, rezultatul va fi unul minuscul și vom trăi frustrarea nerealizărilor toată viața noastră. Viitorul va fi al celor ce vor să colaboreze! Atunci când i-a trimis în marea lor misiune, Mântuitorul le-a recomandat ucenicilor să nu plece singuri, ci să fie uniți, chiar și în rugăciune.

  Porunca a patra

  Imaginează-ți că timpul Sabatului este un apartament gol, pe care Dumnezeu ți-l oferă să locuiești toată viața ta, însă nu te face proprietar, ci beneficiar. Tu poți mobila apartamentul cu lucruri frumoase, speciale pentru tine, dar nu poți schimba structura lui și nu-l poți folosi în alt scop decât cel dorit de Proprietar. Bucură-te de tot ce ți-a oferit, inclusiv de prezența Lui în viața ta; invită-L în viața ta și în zilele tale de sărbătoare!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...