Articolul precedentPregătirea ogorului
  Articolul următorLacrimile din Atocha

  Făgăduința pentru azi – 2 octombrie

  „Dumnezeu este adăpostul și sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi.” – Psalmii 46:1

  În lumea plantelor, locul întâi pentru „inteligență” s-ar putea acorda plantelor cățărătoare. Tulpinile lor șerpuiesc și se încolăcesc în căutarea punctelor de sprijin. Unele folosesc ventuze, altele fac noduri. Floarea-suferinței poate face mai multe tipuri de noduri, de la cele simple la cele mai complicate.

  Aproape toată viața noastră căutăm un adăpost. Vrem să fim la adăpost când vine noaptea sau furtuna, căutăm adăpost când se dezlănțuie furia cuiva sau alt fel de pericol. În domeniul vieții spirituale, situațiile în care avem nevoie de adăpost sunt și mai multe. Ne adăpostim din fața suferinței, a necunoscutului și a ispitelor. Ne adăpostim de răutatea lui Satana și de furia lui disperată. Adăpostul este în mâinile Tatălui ceresc. A fi la adăpost presupune să alegem acest lucru și să stăm la umbra Lui. De obicei, perioadele de senin și lipsite de probleme ne fac să neglijăm legătura cu El, dar suferința și dificultățile ne leagă parcă într-un mod nevăzut de brațul Lui. În plus, El veghează discret la fiecare pas și atunci când apare nevoia sau pericolul Se așază ca scut lângă noi. Astăzi, dacă va apărea o nevoie, în mod sigur va fi acolo.

  Provocare

  Ai plante acasă? Dacă da, îngrijește-le cu atenție. Dacă nu, adu o plantă frumoasă acasă.

  Făgăduința pentru azi - 2 octombrie - 2020. Ai plante acasă? Dacă da, îngrijește-le cu atenție. Dacă nu, adu o plantă frumoasă acasă.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  Patru linii la sigla Fiat

  E posibil ca Dumnezeu să ne conducă prin diferite etape și să permită transformări pe care nu le înțelegem la acel moment, pentru ca apoi să realizăm că ceea ce am trăit era cel mai potrivit program pentru perioada respectivă. Experiențele pe care Dumnezeu le permite sau le aduce în viața noastră au un singur scop, salvarea noastră. Indiferent de schimbările survenite în timp, El nu Își va schimba niciodată planul de a ne mântui. Uneori, la insistențele noastre, schimbă conjuncturi, detalii, nuanțe, dar intenția Lui de mântuire nu se poate schimba. Doar refuzul nostru cu insistență poate anula salvarea oferită de El.

  Motorul în patru timpi

  Nu suntem singuri în această lume. Prin urmare, depindem de ceilalți, iar ceilalți depind de noi. Dacă acceptăm să ne sincronizăm cu programul și cu proiectele celorlalți, putem realiza o mulțime de lucruri și putem obține o putere imensă, utilă fiecăruia, dar și la nivel comun. Dacă nu avem dispoziția de a pune puținul nostru în parteneriat cu cei din familia sau din societatea noastră, rezultatul va fi unul minuscul și vom trăi frustrarea nerealizărilor toată viața noastră. Viitorul va fi al celor ce vor să colaboreze! Atunci când i-a trimis în marea lor misiune, Mântuitorul le-a recomandat ucenicilor să nu plece singuri, ci să fie uniți, chiar și în rugăciune.

  Porunca a patra

  Imaginează-ți că timpul Sabatului este un apartament gol, pe care Dumnezeu ți-l oferă să locuiești toată viața ta, însă nu te face proprietar, ci beneficiar. Tu poți mobila apartamentul cu lucruri frumoase, speciale pentru tine, dar nu poți schimba structura lui și nu-l poți folosi în alt scop decât cel dorit de Proprietar. Bucură-te de tot ce ți-a oferit, inclusiv de prezența Lui în viața ta; invită-L în viața ta și în zilele tale de sărbătoare!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...