Articolul precedentPregătirea ogorului
  Articolul următorLacrimile din Atocha

  Făgăduința pentru azi – 2 octombrie

  „Dumnezeu este adăpostul și sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi.” – Psalmii 46:1

  În lumea plantelor, locul întâi pentru „inteligență” s-ar putea acorda plantelor cățărătoare. Tulpinile lor șerpuiesc și se încolăcesc în căutarea punctelor de sprijin. Unele folosesc ventuze, altele fac noduri. Floarea-suferinței poate face mai multe tipuri de noduri, de la cele simple la cele mai complicate.

  Aproape toată viața noastră căutăm un adăpost. Vrem să fim la adăpost când vine noaptea sau furtuna, căutăm adăpost când se dezlănțuie furia cuiva sau alt fel de pericol. În domeniul vieții spirituale, situațiile în care avem nevoie de adăpost sunt și mai multe. Ne adăpostim din fața suferinței, a necunoscutului și a ispitelor. Ne adăpostim de răutatea lui Satana și de furia lui disperată. Adăpostul este în mâinile Tatălui ceresc. A fi la adăpost presupune să alegem acest lucru și să stăm la umbra Lui. De obicei, perioadele de senin și lipsite de probleme ne fac să neglijăm legătura cu El, dar suferința și dificultățile ne leagă parcă într-un mod nevăzut de brațul Lui. În plus, El veghează discret la fiecare pas și atunci când apare nevoia sau pericolul Se așază ca scut lângă noi. Astăzi, dacă va apărea o nevoie, în mod sigur va fi acolo.

  Provocare

  Ai plante acasă? Dacă da, îngrijește-le cu atenție. Dacă nu, adu o plantă frumoasă acasă.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  Opturi la poligon

  Dacă din partea unui instructor de conducere auto accepți cerința de a repeta iar și iar, până înveți bine un exercițiu, de ce te superi atât de repede când Învățătorul divin îți cere să repeți un lucru până îl deprinzi cum trebuie?

  Porunca a opta

  Nu este un lucru nesemnificativ când știrbești bunul nume al cuiva și este deosebit de important să nu tăcem când cineva este discreditat pe nedrept sau fără argumente solide. Tăcerea poate fi un hoț.

  Al șaptelea simț?

  Încă de pe acum, noi ne putem dezvolta capacitățile și îndemânările, fiindcă dorința lui Dumnezeu este să creștem în toate privințele.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...