Făgăduința pentru azi – 7 octombrie

„Da, El Și-a plecat urechea spre mine, de aceea-L voi chema toată viața mea.” – Psalmii 116:2

Există multe curiozități despre urechea umană. Sensibilitatea urechii umane este foarte mare. Urechea umană percepe unde sonore cu o frecvență cuprinsă între 16 și 20000 Hz și o intensitate de 0–120 decibeli. Urechile pot distinge până la 300 000 de tonalități.

Când spunem despre cineva că ne ascultă, nu ne referim la simplul proces de captare a sunetelor emise de gura noastră, ci înțelegem că interlocutorul nostru ia aminte la ceea ce spunem, procesează cuvintele noastre și se comportă în sensul celor auzite sau măcar ține cont de mesajul transmis. Un om care ascultă este acela care, după ce își dă acordul într-o privință, trece apoi la fapte, realizează ceva concret. Când vorbim de relația noastră cu Dumnezeu, ascultarea are dublu sens. Noi Îl ascultăm atunci când ne însușim voia Lui și comportamentul nostru coincide cu ceea ce am învățat ori am înțeles din Cuvânt. Ascultăm uneori fără să auzim nimic, ci doar înțelegând mesajul citit sau inspirat și făcând potrivit cu așteptările Sale. Dumnezeu ne ascultă pe noi, nu în sensul că ne aude (El aude orice, oricum), ci în sensul că face ceea ce Îi cerem, răspunde la cererile noastre în situațiile concrete prin care trecem. Când vii înaintea Lui, să ai certitudinea că te ascultă și că va acționa în favoarea ta.

Provocare

Având în vedere că în timpul unei ore de ascultat la căști numărul bacteriilor din ureche crește cu 700%, schimbă modul de ascultare ori schimbă măcar protecția capsulelor pentru urechi.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor