Făgăduința pentru azi – 8 octombrie

„Îmi ridic ochii spre munți… De unde-mi va veni ajutorul? Ajutorul îmi vine de la Domnul, care a făcut cerurile și pământul.” – Psalmii 121:1,2

O muscă are doi ochi, fiecare alcătuit din alți 800. Dar de curând, prin modificări genetice, cercetătorii au obținut în laborator o muscă specială, care are nu mai puțin de 14 ochi. Aceasta înseamnă că musca are de fapt 11 200 de ochi în total. Suficient ca să fie foarte greu de prins și să înnebunească de spaimă pe oricine.

Nu știm dacă ar fi un avantaj să putem privi lucrurile din mai multe unghiuri în același timp. În general, noi ne speriem când vedem mai multe perspective și simțim nevoia să ne concentrăm doar pe un singur aspect. Esențial pentru noi este să găsim acel punct în care să-L vedem pe Dumnezeu. Să ne fixăm în direcția în care Se află El și astfel să ne deplasăm prin situațiile vieții cu ideea că Dumnezeu este în legătură cu noi. Avem de multe ori momente de incertitudine sau chiar necredință. Parcă ochii minții noastre nu văd vreo rază de speranță nicăieri și intrăm în panică, ne simțim abandonați și nesiguri. Oare de unde vom primi sprijin? Oare cine ne va ajuta dacă Dumnezeu nu o va face? Astfel de dileme ne macină încrederea și rătăcim până în clipa când de undeva simțim că se ivește o soluție. Acolo este Dumnezeu, care ne-a auzit strigătele și lucrează chiar de dinainte de a ne da noi seama.

Provocare

Când vei vedea o muscă, amintește-ți că, dacă o creatură atât de neînsemnată poate vedea atât de mult într-o clipă, cu cât mai mult Creatorul poate să vadă infinit mai mult ansamblul situațiilor prin care treci.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor