Făgăduința pentru azi – 10 octombrie

„Căci Domnul nu leapădă pentru totdeauna.” – Plângerile 3:31

„Maria a fost aceea care a turnat mirul de mare preț pe capul Lui și I-a spălat picioarele cu lacrimile ei. Maria a stat alături de cruce și L-a urmat la mormânt. Maria a fost prima la mormânt după înviere. Maria a fost prima care a adus vestea despre Mântuitorul înviat. Isus cunoaște cazul fiecărui om. Tu poate zici: «Sunt păcătos, foarte păcătos.» Se poate să fie așa, dar, cu cât ești mai rău, cu atât ai mai mare nevoie de Isus. El nu-i izgonește pe cei care plâng sau sunt întristați (…) El îi iartă din toată inima pe toți aceia care vin la El căutând iertare și îndreptare.” – Ellen White

Noi oamenii suntem specialiști în decizii definitive. Ne supărăm pentru totdeauna, ne despărțim pentru totdeauna, ne iubim pentru totdeauna etc. Deși suntem foarte schimbători, noi pretindem că putem face lucruri de neschimbat, în timp ce Dumnezeu, care este veșnic, nu ia decizii pe care să vrea să nu le mai schimbe. El este dispus să revină asupra lucrurilor chiar și în situația în care noi greșim grav. Dumnezeu așteaptă să ne revenim, să ne reprimească în familia Lui și să poată binecuvânta din nou viața noastră. Deși cel rău ar vrea să ne credem lepădați pentru totdeauna și să renunțăm la relația cu Tatăl nostru, promisiunile Sfintelor Scripturi sunt că, și atunci când este supărat pentru greșelile noastre, Mântuitorul rămâne lângă noi și ne cheamă să ne întoarcem.

Provocare

Ia decizia să ceri iertare pentru orice păcat. Nu-l lăsa pe Satana să te descurajeze.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor