Articolul precedentDe la Eva la Maria
  Articolul următorMicrofoane pentru nebuni

  Făgăduința pentru azi – 12 octombrie

  „În strâmtorarea lor, au strigat către Domnul, și El i-a izbăvit din necazurile lor.” – Psalmii 107:6

  Dacă pui boabe de struguri în cuptorul cu microunde, acestea vor exploda. Dacă pui înțelepciune în gura nebunului, va rezulta un dezastru. Dacă pui rugăciune pe buzele credinciosului, vor rezulta minuni.

  În general noi determinăm lucrurile care ni se întâmplă. Facem acest lucru prin opțiunile noastre din fiecare moment. Practic, orice lucru mic sau mare pe care îl facem este o cărămidă la o construcție a vieții. Ceea ce rezultă la final reprezintă întreaga noastră colecție de alegeri. Dumnezeu ne poate sfătui și ne poate da indicații. Duhul lui Dumnezeu ne poate inspira sau lumina cu privire la ce este bine sau corect, dar El nu ne va forța niciodată. Noi suntem cei care au ultimul cuvânt în viața noastră. De fapt, noi Îi furnizăm lui Dumnezeu sau dușmanului materia primă pentru ce vrem să construim. Dacă alegem să-I oferim Tatălui nostru gândurile, rugăciunea, temerile și frământările, bucuria și recunoștința, El va face din toate ceva important și folositor. Dacă alegem să-i dăm lui Satana nemulțumirile, invidia și dorințele noastre necenzurate, el va realiza o mare ruină din toate și va distruge chiar și temelia pe care nu i-am dat-o în mod direct. Gândește-te azi că orice decizie vei lua este între Dumnezeu și cel rău, dușmanul. Oferă-I orice ai avea lui Dumnezeu.

  Provocare

  Fă astăzi ceva special, care să transmită tuturor, inclusiv lui Satana, că tu Îl alegi pe Dumnezeu și că vrei să fii al Lui.

  Făgăduința pentru azi - 12 octombrie - 2020. Fă astăzi ceva special, care să transmită tuturor, inclusiv lui Satana, că tu Îl alegi pe Dumnezeu și că vrei să fii al Lui.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...