Articolul precedentCum arată visul?
  Articolul următorSurzi și orbi în sânul bisericii

  Făgăduința pentru azi – 16 octombrie

  „Nu vă îngrijorați de nimic, ci, în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri.” – Filipeni 4:6

  Întotdeauna se scrie un răspuns de mulțumire atunci când primești un cadou, iar cel care ți-l dăruiește nu este lângă tine pentru a-i mulțumi direct (de pildă cel care-ți trimite un pachet prin poștă sau prin intermediul altcuiva, atunci când nu poate veni personal). Răspunsul de mulțumire nu numai că-i va transmite persoanei recunoștința ta, ci și confirmarea că ai primit cadoul.

  În relația noastră cu Dumnezeu poate că cel mai mult lipsește recunoștința reală, mulțumirea din toată inima. De obicei folosim expresii de mulțumire la începutul rugăciunilor, dar sunt doar automatisme peste care trecem rapid cu gândul la cererile pe care vrem să I le aducem. Mulțumirea autentică spune precis pentru ce și în acest fel confirmă că cel care mulțumește recunoaște primirea unui dar sau a unui răspuns. Nu doar pentru Dumnezeu este important să realizăm conștient că am primit ceva de la El, ci și pentru noi. Dacă știm că am primit răspunsuri la anumite cereri sau daruri pe care nu le speram, însă au venit, acest lucru va conta foarte mult în experiențele viitoare și va întări încrederea noastră în bunătatea Lui. Nu este o simplă formalitate, ci este un mod clar de conștientizare a lucrării lui Dumnezeu pentru noi. În plus, o inimă recunoscătoare devine optimistă și încrezătoare, dar și mai deschisă față de alte binecuvântări posibile.

  Provocare

  Dacă ai primit un dar sau un ajutor de la cineva, scrie-i un mesaj de mulțumire chiar acum.

  Făgăduința pentru azi - 16 octombrie - 2020. Dacă ai primit un dar sau un ajutor de la cineva, scrie-i un mesaj de mulțumire chiar acum.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  A4

  În mod sigur, tu și familia ta ați produs niște tradiții și ați stabilit niște formate fixe. Gândește-te cum se simt cei ce trăiesc în alt context, cu alte șabloane comportamentale. Cum se simt ei în compania ta? Dar tu cum reacționezi când te confrunți cu „fixurile” altora? Nu-i așa că ar trebui ceva mai multă flexibilitate și toleranță? De ce nu începi tu?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...