Articolul precedentMai mult decât ești dator
  Articolul următorRezistența pașnică

  Făgăduința pentru azi – 18 octombrie

  „Ți-am auzit rugăciunea și ți-am văzut lacrimile…” – 2 Împărați 20:5

  Un gândac de bucătărie trăiește nouă zile fără cap, după care moare de foame. Organismul lui încă lucrează din automatism. Totuși, este ceva groaznic… Te minunezi cât de sadici și bolnavi trebuie să fi fost cei care au urmărit acest lucru.

  Multe din rugăciunile noastre sunt însoțite de lacrimi, indiferent dacă ele curg pe obraz ori numai în interiorul nostru. Asta înseamnă că aducem înaintea lui Dumnezeu subiecte dureroase pentru noi sau pentru cei apropiați nouă. Când ne rugăm, Dumnezeu nu doar ascultă cuvintele, care pot fi formulate mai complex sau mai simplu, ci privește și înțelege starea noastră. El vede starea inimii chiar înainte de a auzi cuvintele. Mai mult Îi spunem prin simțămintele ascunse în noi decât prin vorbe, uneori insuficiente ori nepotrivite. Când suferim, El știe. Când ne simțim umiliți sau îngrijorați, El vede, și dacă suntem descurajați ori dărâmați pur și simplu, va înțelege chiar și din tăcere. Așadar, nu trebuie să potrivim cuvinte în rugăciunile noastre tainice, ci să stăm înaintea Lui cu sinceritate și cu inima deschisă. În rest, El va ști ce este de făcut. Spre deosebire de cercetătorii care își spun oameni, El nu suportă nicio clipă teste pe baza durerii noastre, ci va simți durerea împreună cu noi.

  Provocare

  Există multe abuzuri asupra animalelor, chiar în numele ordinii sau al științei. Dacă vezi ceva de acest fel, implică-te și oprește acel lucru rău.

  Făgăduința pentru azi - 18 octombrie - 2020. Există multe abuzuri asupra animalelor, chiar în numele ordinii sau al științei. Dacă vezi ceva de acest fel, implică-te și oprește acel lucru rău.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  A4

  În mod sigur, tu și familia ta ați produs niște tradiții și ați stabilit niște formate fixe. Gândește-te cum se simt cei ce trăiesc în alt context, cu alte șabloane comportamentale. Cum se simt ei în compania ta? Dar tu cum reacționezi când te confrunți cu „fixurile” altora? Nu-i așa că ar trebui ceva mai multă flexibilitate și toleranță? De ce nu începi tu?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...