Făgăduința pentru azi – 20 octombrie

„Și veți vedea pe Fiul omului șezând la dreapta puterii și venind pe norii cerului.” – Marcu 14:62

La revenirea pe Pământ, după o călătorie în spațiu de o lună, astronauții sunt mai înalți cu până la 3 centimetri și mai slabi cu până la 10 kilograme. Condițiile de modificare a gravitației și a frecării, în imponderabilitate, au aceste efecte.

Unul dintre cele mai mari visuri pentru oameni este să călătorească în spațiu. Pentru noi, oamenii obișnuiți, aceasta este o imposibilitate. Știm că nu vom avea șansa de a deveni astronauți în toată viața noastră. Fie suntem prea tineri, fie prea bătrâni, fie suntem prea departe de locul unde se pregătesc acei candidați, fie nu avem resurse financiare ca măcar să ne cumpărăm un bilet într-o călătorie turistică spațială. Așa că ne uităm la filme și visăm cu ochii deschiși. Cu toate acestea, în realitate, fiecare dintre noi se pregătește să devină un fel de cosmonaut. Credem că într-o zi vom avea șansa și posibilități reale de a călători în spațiu, chiar mai departe decât oricare dintre cei de până acum. Un lucru important va trebui să se petreacă înainte ca noi să putem pleca spre alte lumi: trebuie ca Altcineva să vină mai întâi. De fapt, trebuie să revină. Este Mântuitorul care abia așteaptă să ne ia acasă la El și să ne arate frumusețile incredibile ale universului. Nu este o poveste, e chiar planul de mântuire al lui Dumnezeu.

Provocare

Care este cel mai îndepărtat loc în care ai ajuns? Ai o amintire de acolo? Privește-o și gândește-te că într-o zi vei culege amintiri din altă galaxie.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video