Făgăduința pentru azi – 21 octombrie

„Iată, Eu vin curând și răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui.” – Apocalipsa 22:12

„Dragostea este un joc ciudat: ori amândoi câștigă, ori amândoi pierd. ” – Autor necunoscut

Ce legătură ar putea fi între revenire, răsplată și iubire? Ei bine, lucrurile sunt simple de tot. La revenirea Mântuitorului, fiecare va fi răsplătit după o măsură. Măsura nu este un număr sau o cantitate. Nu este nici vorba despre rezultate, succes ori încercări nereușite. Faptele vor fi evaluate după un singur criteriu – motivația. Iar singura motivație cu adevărat importantă pentru Dumnezeu este iubirea. Tot ce nu are legătură cu iubirea dispare din ecuație. Orice alt interes nu contează, nu sunt importante calcule și nici strategii. Tot ce face Dumnezeu este din iubire și El vrea ca urmașii Lui să fie motivați de același singur lucru. Chiar dacă rezultatele nu vor fi spectaculoase, chiar dacă unele fapte au fost doar încercări și poate unele cuvinte au fost slabe ori insuficiente, dacă iubirea a stat în spatele gesturilor, al vorbelor și al faptelor noastre, atunci totul va căpăta o valoare inegalabilă. De fapt, iubirea este semnul după care se face distincția între copiii lui Dumnezeu și ceilalți oameni. Este important să-mi revizuiesc motivele.

Provocare

Nu analiza motivele celorlalți, ci fii atent la motivele din spatele acțiunilor tale. Dacă nu iubești o anumită persoană, fă ceva bun din iubire pentru Dumnezeu. El sigur îi iubește pe cei întâlniți de tine.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor