Articolul precedentAșteptare
  Articolul următorPastori credincioși

  Făgăduința pentru azi – 21 octombrie

  „Iată, Eu vin curând și răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui.” – Apocalipsa 22:12

  „Dragostea este un joc ciudat: ori amândoi câștigă, ori amândoi pierd. ” – Autor necunoscut

  Ce legătură ar putea fi între revenire, răsplată și iubire? Ei bine, lucrurile sunt simple de tot. La revenirea Mântuitorului, fiecare va fi răsplătit după o măsură. Măsura nu este un număr sau o cantitate. Nu este nici vorba despre rezultate, succes ori încercări nereușite. Faptele vor fi evaluate după un singur criteriu – motivația. Iar singura motivație cu adevărat importantă pentru Dumnezeu este iubirea. Tot ce nu are legătură cu iubirea dispare din ecuație. Orice alt interes nu contează, nu sunt importante calcule și nici strategii. Tot ce face Dumnezeu este din iubire și El vrea ca urmașii Lui să fie motivați de același singur lucru. Chiar dacă rezultatele nu vor fi spectaculoase, chiar dacă unele fapte au fost doar încercări și poate unele cuvinte au fost slabe ori insuficiente, dacă iubirea a stat în spatele gesturilor, al vorbelor și al faptelor noastre, atunci totul va căpăta o valoare inegalabilă. De fapt, iubirea este semnul după care se face distincția între copiii lui Dumnezeu și ceilalți oameni. Este important să-mi revizuiesc motivele.

  Provocare

  Nu analiza motivele celorlalți, ci fii atent la motivele din spatele acțiunilor tale. Dacă nu iubești o anumită persoană, fă ceva bun din iubire pentru Dumnezeu. El sigur îi iubește pe cei întâlniți de tine.

  Făgăduința pentru azi - 21 octombrie - 2020. Nu analiza motivele celorlalți, ci fii atent la motivele din spatele acțiunilor tale. Dacă nu iubești o anumită persoană, fă ceva bun din iubire pentru Dumnezeu. El sigur îi iubește pe cei întâlniți de tine.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...