Articolul precedentTe încumeți?
  Articolul următorUn vrăjmaș a făcut lucrul acesta

  Făgăduința pentru azi – 22 octombrie

  „Cel ce a înviat pe Domnul Isus ne va învia și pe noi (…) De aceea, noi nu cădem de oboseală”. – 2 Corinteni 4:14,16

  Încă din secolul al X-lea, Eilmer, un călugăr englez, și-a construit aripi și o velă plasată pe un șasiu de lemn și a încercat să zboare, dar a reușit numai pe o distanță de 200 de metri, apoi a căzut și și-a fracturat picioarele. Fără un ajutor din exteriorul ființei lui, omul a tot eșuat în încercările sale de a se desprinde de pământ. Mult mai târziu, după apariția aparatelor de zbor, a apărut parapanta și s-a descoperit tehnica folosirii curenților pe distanțe destul de scurte.

  Zborul este un simbol destul de bun pentru desprinderea omului din păcat și traversarea lui peste atracții și ispite fără să fie strivit în cădere. Când cineva își propune să se smulgă de sub influența sau din robia păcatului, înțelege că efortul de eliberare este cu mult mai mare decât a fost obișnuirea cu răul și decăderea. În mod sigur puterile deja erodate ale omului nu sunt suficiente și e nevoie de mâna puternică a Mântuitorului, care să completeze puținul de care omul e în stare. Până și voința noastră rezistă puțin. La prima dificultate și la primul eșec, noi renunțăm, simțim că am vrea să abandonăm lupta, cu riscul de a ne prăbuși pentru totdeauna. Atunci intervine Duhul lui Dumnezeu, care ne amintește că accidentele sunt de așteptat și căderile fac parte din procesul de vindecare. Astfel, spaima noastră este spulberată și ne refacem curajul să încercăm iar și iar, până când reușim.

  Provocare

  Vezi în ce domeniu tot ai parte de eșec. Roagă-te și postește pentru acel aspect în mod special. Dumnezeu îți va da izbândă, prin forțele Lui.

  Făgăduința pentru azi - 22 octombrie - 2020. Vezi în ce domeniu tot ai parte de eșec. Roagă-te și postește pentru acel aspect în mod special. Dumnezeu îți va da izbândă, prin forțele Lui.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...