Făgăduința pentru azi – 22 octombrie

„Cel ce a înviat pe Domnul Isus ne va învia și pe noi (…) De aceea, noi nu cădem de oboseală”. – 2 Corinteni 4:14,16

Încă din secolul al X-lea, Eilmer, un călugăr englez, și-a construit aripi și o velă plasată pe un șasiu de lemn și a încercat să zboare, dar a reușit numai pe o distanță de 200 de metri, apoi a căzut și și-a fracturat picioarele. Fără un ajutor din exteriorul ființei lui, omul a tot eșuat în încercările sale de a se desprinde de pământ. Mult mai târziu, după apariția aparatelor de zbor, a apărut parapanta și s-a descoperit tehnica folosirii curenților pe distanțe destul de scurte.

Zborul este un simbol destul de bun pentru desprinderea omului din păcat și traversarea lui peste atracții și ispite fără să fie strivit în cădere. Când cineva își propune să se smulgă de sub influența sau din robia păcatului, înțelege că efortul de eliberare este cu mult mai mare decât a fost obișnuirea cu răul și decăderea. În mod sigur puterile deja erodate ale omului nu sunt suficiente și e nevoie de mâna puternică a Mântuitorului, care să completeze puținul de care omul e în stare. Până și voința noastră rezistă puțin. La prima dificultate și la primul eșec, noi renunțăm, simțim că am vrea să abandonăm lupta, cu riscul de a ne prăbuși pentru totdeauna. Atunci intervine Duhul lui Dumnezeu, care ne amintește că accidentele sunt de așteptat și căderile fac parte din procesul de vindecare. Astfel, spaima noastră este spulberată și ne refacem curajul să încercăm iar și iar, până când reușim.

Provocare

Vezi în ce domeniu tot ai parte de eșec. Roagă-te și postește pentru acel aspect în mod special. Dumnezeu îți va da izbândă, prin forțele Lui.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor