Articolul precedentIartă pentru prietenie
  Articolul următorCum se separă unghia de carne

  Făgăduința pentru azi – 23 octombrie

  „Dar Îmi voi aduce aminte de legământul Meu făcut cu tine în vremea tinereții tale și voi face cu tine un legământ veșnic.” – Ezechiel 16:60

  Curcubeul este pe cât de frumos, pe atât de rar. El se produce când razele soarelui trec prin picăturile de ploaie, care descompun lumina în culorile ei componente: roșu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo și violet. Curcubeul este semnul harului iertător al lui Dumnezeu.

  Când a apărut pentru prima dată curcubeul, menirea lui a fost să reprezinte legământul încheiat de Dumnezeu cu omul, un fel de ștampilă care confirmă și amintește că există o astfel de înțelegere. Interesant este că inițiativa nu a aparținut omului, ci lui Dumnezeu. El Și-a dorit și a semnat în alb înțelegerea prin care Își asumă ocrotirea și salvarea noastră. După ce El a pus totul la dispoziție, a rămas la alegerea omului dacă își dorește și acceptă și el acest contract. Când intră în acest legământ cu Dumnezeu, omul poate beneficia de ajutor, de călăuzire și de ocrotire. Satana, deși ar vrea să facă rău și să controleze prin păcat inima omului, nu are nicio putere atâta timp cât legământul e în vigoare și omul alege să-l mențină. Faptul că uneori avem și căderi în eforturile noastre nu desființează legământul, ci îl pune în pericol. Dar, dacă noi venim înaintea Partenerului nostru de legământ și ne rugăm să fie mai departe lângă noi, El va face totul să ne fie aproape.

  Provocare

  Chiar dacă ai încheiat un legământ prin botez sau încă nu, spune-I lui Dumnezeu că vrei să fii de partea Lui, că tu Îl alegi pe El. Este suficient ca să Îi dea dreptul să te apere și să te ajute.

  Făgăduința pentru azi - 23 octombrie - 2020. Chiar dacă ai încheiat un legământ prin botez sau încă nu, spune-I lui Dumnezeu că vrei să fii de partea Lui, că tu Îl alegi pe El. Este suficient ca să Îi dea dreptul să te apere și să te ajute.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...