Făgăduința pentru azi – 23 octombrie

„Dar Îmi voi aduce aminte de legământul Meu făcut cu tine în vremea tinereții tale și voi face cu tine un legământ veșnic.” – Ezechiel 16:60

Curcubeul este pe cât de frumos, pe atât de rar. El se produce când razele soarelui trec prin picăturile de ploaie, care descompun lumina în culorile ei componente: roșu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo și violet. Curcubeul este semnul harului iertător al lui Dumnezeu.

Când a apărut pentru prima dată curcubeul, menirea lui a fost să reprezinte legământul încheiat de Dumnezeu cu omul, un fel de ștampilă care confirmă și amintește că există o astfel de înțelegere. Interesant este că inițiativa nu a aparținut omului, ci lui Dumnezeu. El Și-a dorit și a semnat în alb înțelegerea prin care Își asumă ocrotirea și salvarea noastră. După ce El a pus totul la dispoziție, a rămas la alegerea omului dacă își dorește și acceptă și el acest contract. Când intră în acest legământ cu Dumnezeu, omul poate beneficia de ajutor, de călăuzire și de ocrotire. Satana, deși ar vrea să facă rău și să controleze prin păcat inima omului, nu are nicio putere atâta timp cât legământul e în vigoare și omul alege să-l mențină. Faptul că uneori avem și căderi în eforturile noastre nu desființează legământul, ci îl pune în pericol. Dar, dacă noi venim înaintea Partenerului nostru de legământ și ne rugăm să fie mai departe lângă noi, El va face totul să ne fie aproape.

Provocare

Chiar dacă ai încheiat un legământ prin botez sau încă nu, spune-I lui Dumnezeu că vrei să fii de partea Lui, că tu Îl alegi pe El. Este suficient ca să Îi dea dreptul să te apere și să te ajute.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor