Articolul precedentPocăința la sangvinici
  Articolul următorMoise nu era acolo

  Făgăduința pentru azi – 24 octombrie

  „Domnul mă va izbăvi de orice lucru rău și mă va mântui.” – 2 Timotei 4:18

  „Faptul că suntem în lumea făcută de Dumnezeu, că ne aflăm în prezența Creatorului, că suntem făcuți după chipul Său, că El veghează peste noi, ne iubește și ne ocrotește – acestea sunt minunate subiecte de meditat.” – Ellen White

  Păcatul și-a diversificat formele și manifestările în așa fel, încât este aproape imposibil ca mintea noastră confuză să distingă între capcane și lucrurile bune. La voia întâmplării nu reușește nimeni să găsească drumul drept. Este nevoie de călăuzire, iar călăuzirea vine în urma rugăciunii și a studiului din Cuvântul lui Dumnezeu. Chestiunea cu studiul nu este doar o sintagmă pe care o auzim folosită exagerat de mult în predici. Realitatea este că, din ceea ce oferă mediul în care trăim, sunt prea puține lucruri ce ne conduc gândul spre Mântuitorul. Doar atunci când ieșim pentru scurt timp în natură întrezărim câte ceva din urmele lăsate de Creator. Din acest motiv, cea mai sigură sursă de refacere a convingerilor cu privire la Dumnezeu rămâne Sfânta Scriptură. Fiecare zi ar trebui să aibă un timp dedicat meditației și lecturii din acest Cuvânt.

  Provocare

  Ia-ți astăzi un timp de măcar o oră în care să citești un fragment legat de Domnul Isus, apoi gândește-te ce crezi tu că L-a motivat pe El în ceea ce a făcut pentru tine.

  Făgăduința pentru azi - 24 octombrie - 2020. Ia-ți astăzi un timp de măcar o oră în care să citești un fragment legat de Domnul Isus, apoi gândește-te ce crezi tu că L-a motivat pe El în ceea ce a făcut pentru tine.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...