Făgăduința pentru azi – 24 octombrie

„Domnul mă va izbăvi de orice lucru rău și mă va mântui.” – 2 Timotei 4:18

„Faptul că suntem în lumea făcută de Dumnezeu, că ne aflăm în prezența Creatorului, că suntem făcuți după chipul Său, că El veghează peste noi, ne iubește și ne ocrotește – acestea sunt minunate subiecte de meditat.” – Ellen White

Păcatul și-a diversificat formele și manifestările în așa fel, încât este aproape imposibil ca mintea noastră confuză să distingă între capcane și lucrurile bune. La voia întâmplării nu reușește nimeni să găsească drumul drept. Este nevoie de călăuzire, iar călăuzirea vine în urma rugăciunii și a studiului din Cuvântul lui Dumnezeu. Chestiunea cu studiul nu este doar o sintagmă pe care o auzim folosită exagerat de mult în predici. Realitatea este că, din ceea ce oferă mediul în care trăim, sunt prea puține lucruri ce ne conduc gândul spre Mântuitorul. Doar atunci când ieșim pentru scurt timp în natură întrezărim câte ceva din urmele lăsate de Creator. Din acest motiv, cea mai sigură sursă de refacere a convingerilor cu privire la Dumnezeu rămâne Sfânta Scriptură. Fiecare zi ar trebui să aibă un timp dedicat meditației și lecturii din acest Cuvânt.

Provocare

Ia-ți astăzi un timp de măcar o oră în care să citești un fragment legat de Domnul Isus, apoi gândește-te ce crezi tu că L-a motivat pe El în ceea ce a făcut pentru tine.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor