Făgăduința pentru azi – 25 octombrie

„Și făgăduința pe care ne-a făcut-o El este aceasta: viața veșnică.” – 1 Ioan 2:25

Numărul alunițelor și al semnelor de pe piele poate oferi informații importante despre cât de repede îmbătrânește corpul, demonstrează un studiu recent efectuat de către cercetătorii Colegiului King din Londra. Cercetătorii se raportează la aceste date pentru a stabili când este momentul optim pentru începerea unor tratamente de compensare a degradării naturale mai grăbite.

Aproape toți oamenii își doresc o viață cât mai lungă, iar cei mai mulți speră chiar într-o viață veșnică. Atunci când a proiectat ființele pe care le-a creat, Dumnezeu a avut ca plan de bază posibilitatea ca ele să trăiască veșnic. Omul s-a născut cu posibilitatea de a alege nemurirea. Dar prima lui opțiune a fost moartea, alegând pomul oprit și implicit consecința despre care i se spusese în porunca divină. Vârsta până la care a ajuns omul să trăiască a tot variat și, în general, nu a crescut față de generațiile anterioare, ci a scăzut. Dacă primii oameni au trăit aproape o mie de ani, astăzi doar excepțiile se apropie de o sută. Acest lucru nici nu este unul prea rău. Cum ar fi să trăiești obligatoriu atât de mulți ani după ce ai dobândit o boală ori o suferință? Teribil de greu.

Totuși, chiar dacă Se îngrijește de noi în viața de acum, planul Mântuitorului nostru și sacrificiul Lui au în vedere să-l reașeze pe om în situația de a putea trăi veșnic.

Provocare

Întreabă-te ce faci tu pentru a te pregăti să trăiești veșnic.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor