Articolul precedentRămâi cu El
  Articolul următorVorbe temerare

  Făgăduința pentru azi – 26 octombrie

  „Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu.” – Efeseni 2:8

  Costumul lui Spiderman, care îi permite celui care-l poartă să escaladeze pereții clădirilor, chiar ar putea fi realizat, potrivit BBC, dintr-un latex foarte lipicios. Dar tot un costum rămâne și ar putea fi folosit cel mult în mod experimental, departe de ideea stiințifico-fantastică ce stă la baza celebrului film.

  Multe dintre ideile ce stau la baza filmelor sunt în realitate rodul nu doar al imaginației, ci și al dorinței omului de a depăși limitele existenței actuale. Tot ce acum este imposibil și imaginabil poate deveni un vis pentru realizarea căruia mințile iscoditoare caută soluții. Imposibilul este un fel de atracție permanentă a omului muritor. Deși este conștient că, prin posibilitățile de acum, șansele sunt aproape egale cu zero, omul experimentează tot felul de lucruri. Deocamdată doar posibilitățile digitale permit trecerea barierei imposibilului, dar chiar și numai acest pas este un fel de speranță că într-o zi se va putea mai mult. Dacă este să dăm crezare cuvintelor lui Dumnezeu, atunci nu ar fi o nebunie să credem în mai mult. Darul de a crede orbește în ceva ce pare imposibil nu este o caracteristică a omului, oricât de religios ar fi, ci este ceva ce se primește chiar de la Dumnezeul imposibilului. Pentru că sămânța credinței nu crește din firea omului, Creatorul a ales să pună în inima noastră acest dar.

  Provocare

  Fă o scurtă listă cu acțiunile lui Dumnezeu care au întărit credința ta.

  Făgăduința pentru azi - 26 octombrie - 2020. Fă o scurtă listă cu acțiunile lui Dumnezeu care au întărit credința ta.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...