Articolul precedentRămâi cu El
  Articolul următorVorbe temerare

  Făgăduința pentru azi – 26 octombrie

  „Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu.” – Efeseni 2:8

  Costumul lui Spiderman, care îi permite celui care-l poartă să escaladeze pereții clădirilor, chiar ar putea fi realizat, potrivit BBC, dintr-un latex foarte lipicios. Dar tot un costum rămâne și ar putea fi folosit cel mult în mod experimental, departe de ideea stiințifico-fantastică ce stă la baza celebrului film.

  Multe dintre ideile ce stau la baza filmelor sunt în realitate rodul nu doar al imaginației, ci și al dorinței omului de a depăși limitele existenței actuale. Tot ce acum este imposibil și imaginabil poate deveni un vis pentru realizarea căruia mințile iscoditoare caută soluții. Imposibilul este un fel de atracție permanentă a omului muritor. Deși este conștient că, prin posibilitățile de acum, șansele sunt aproape egale cu zero, omul experimentează tot felul de lucruri. Deocamdată doar posibilitățile digitale permit trecerea barierei imposibilului, dar chiar și numai acest pas este un fel de speranță că într-o zi se va putea mai mult. Dacă este să dăm crezare cuvintelor lui Dumnezeu, atunci nu ar fi o nebunie să credem în mai mult. Darul de a crede orbește în ceva ce pare imposibil nu este o caracteristică a omului, oricât de religios ar fi, ci este ceva ce se primește chiar de la Dumnezeul imposibilului. Pentru că sămânța credinței nu crește din firea omului, Creatorul a ales să pună în inima noastră acest dar.

  Provocare

  Fă o scurtă listă cu acțiunile lui Dumnezeu care au întărit credința ta.

  Făgăduința pentru azi - 26 octombrie - 2020. Fă o scurtă listă cu acțiunile lui Dumnezeu care au întărit credința ta.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...