Făgăduința pentru azi – 27 octombrie

„Suntem copii ai lui Dumnezeu (…), vom fi ca El, pentru că Îl vom vedea așa cum este.” – 1 Ioan 3:2

Astăzi doar o singură persoană din două miliarde trăiește 116 ani sau mai mult. Media de vârstă a scăzut cu mult sub o sută și cei care ajung la o vârstă înaintată ajung cu multe urme de suferință sau boală și încă din tinerețe degradarea fizică afectează enorm de mulți oameni.

Când te poți prezenta undeva cu numele unei persoane importante, cunoscute este ceva extraordinar. Ne simțim deosebit de onorați dacă unele dintre rudele noastre au o reputație apreciată în locurile pe unde mergem și nu ezităm să facem cunoscută relația cu acele persoane, indiferent dacă sunt din familie sau dintre prieteni. Dumnezeu Se declară Tatăl nostru și ne dă astfel dreptul de a ne prezenta drept copii ai Lui. Nu întotdeauna caracterul și reputația noastră Îi fac o deosebită cinste, așa cum ne face El nouă. Cu toate acestea, El nu Se rușinează de noi și nu ne îndepărtează. Dorința Lui este ca, treptat, treptat, să ne transforme gândurile și manifestările în așa fel încât să purtăm încă de la prima vedere asemănarea cu El. Nimic nu L-ar face mai mândru decât să-I devenim asemenea. Acest proces de asemănare cu chipul Lui ar pune în umbră procesul de degradare firească a omului odată cu vârsta. La revenirea Lui, corpul nostru se va schimba oricum într-o stare netrecătoare. Important este ca inima să fi devenit după voia Lui.

Provocare

Notează la loc vizibil câteva atribute ale caracterului lui Isus pe care le-ai putea copia și tu. Roagă-te și alege să Îi semeni în acele privințe.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor