Articolul precedentEchilibriștii
  Articolul următorA trăi este Hristos

  Făgăduința pentru azi – 27 octombrie

  „Suntem copii ai lui Dumnezeu (…), vom fi ca El, pentru că Îl vom vedea așa cum este.” – 1 Ioan 3:2

  Astăzi doar o singură persoană din două miliarde trăiește 116 ani sau mai mult. Media de vârstă a scăzut cu mult sub o sută și cei care ajung la o vârstă înaintată ajung cu multe urme de suferință sau boală și încă din tinerețe degradarea fizică afectează enorm de mulți oameni.

  Când te poți prezenta undeva cu numele unei persoane importante, cunoscute este ceva extraordinar. Ne simțim deosebit de onorați dacă unele dintre rudele noastre au o reputație apreciată în locurile pe unde mergem și nu ezităm să facem cunoscută relația cu acele persoane, indiferent dacă sunt din familie sau dintre prieteni. Dumnezeu Se declară Tatăl nostru și ne dă astfel dreptul de a ne prezenta drept copii ai Lui. Nu întotdeauna caracterul și reputația noastră Îi fac o deosebită cinste, așa cum ne face El nouă. Cu toate acestea, El nu Se rușinează de noi și nu ne îndepărtează. Dorința Lui este ca, treptat, treptat, să ne transforme gândurile și manifestările în așa fel încât să purtăm încă de la prima vedere asemănarea cu El. Nimic nu L-ar face mai mândru decât să-I devenim asemenea. Acest proces de asemănare cu chipul Lui ar pune în umbră procesul de degradare firească a omului odată cu vârsta. La revenirea Lui, corpul nostru se va schimba oricum într-o stare netrecătoare. Important este ca inima să fi devenit după voia Lui.

  Provocare

  Notează la loc vizibil câteva atribute ale caracterului lui Isus pe care le-ai putea copia și tu. Roagă-te și alege să Îi semeni în acele privințe.

  Făgăduința pentru azi - 27 octombrie - 2020. Notează la loc vizibil câteva atribute ale caracterului lui Isus pe care le-ai putea copia și tu. Roagă-te și alege să Îi semeni în acele privințe.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...