Articolul precedentMotivația iubirii
  Articolul următorE mai bine să Îl urmezi pe Isus

  Făgăduința pentru azi – 28 octombrie

  „Vei fi o cunună strălucitoare în mâna Domnului.” – Isaia 62:3

  Steaua cea mai apropiată de sistemul nostru solar, Proxima Centauri, este la o distanță de circa patru ani lumină de noi, adică undeva la 40 de trilioane de kilometri. Întreaga istorie a pământului reprezintă o fărâmă din timpul necesar unei călătorii spre acolo.

  Dacă omul ar încerca să cuprindă cu rațiunea lui depărtările și imensitatea dimensiunilor cosmice, orice iluzie s-ar prăbuși sub povara imposibilității. Este imposibil de parcurs un drum până la cer. Este imposibil de obținut sfințenia și mântuirea prin străduințe oricât de serioase și este de neimaginat că o ființă muritoare, chiar și cea mai nevinovată, ar putea obține un bilet de intrare în Împărăția la fel de pură ca și îngerii și neatinsă de vreo umbră a păcatului. Pe cât de mici sunt șansele ca vreun om să atingă chiar și cea mai apropiată stea, pe atât de mici sunt speranțele că un om ar putea fi biruitor al păcatului. Și totuși, întreaga Evanghelie nu face altceva decât să contrazică aceste imposibilități: deși este imposibil, oamenii sunt înviați; deși este imposibil, Dumnezeu a murit pentru păcatul nostru; deși este incredibil, neprihănirea se poate obține prin sângele curs pe Golgota și, oricât de imposibil ar fi, omul poate primi nemurirea tocmai prin moartea Mântuitorului. Nu-i așa că cea mai îndepărtată stea din univers poate fi atinsă chiar în viața unuia ca noi?!!

  Provocare

  Nu îl mai lăsa pe Satana să îți spună că ceva este imposibil. Spune-i că „poți totul în Hristos, care te întărește”.

  Făgăduința pentru azi - 28 octombrie - 2020. Nu îl mai lăsa pe Satana să îți spună că ceva este imposibil. Spune-i că „poți totul în Hristos, care te întărește”.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...