Articolul precedentMotivația iubirii
  Articolul următorE mai bine să Îl urmezi pe Isus

  Făgăduința pentru azi – 28 octombrie

  „Vei fi o cunună strălucitoare în mâna Domnului.” – Isaia 62:3

  Steaua cea mai apropiată de sistemul nostru solar, Proxima Centauri, este la o distanță de circa patru ani lumină de noi, adică undeva la 40 de trilioane de kilometri. Întreaga istorie a pământului reprezintă o fărâmă din timpul necesar unei călătorii spre acolo.

  Dacă omul ar încerca să cuprindă cu rațiunea lui depărtările și imensitatea dimensiunilor cosmice, orice iluzie s-ar prăbuși sub povara imposibilității. Este imposibil de parcurs un drum până la cer. Este imposibil de obținut sfințenia și mântuirea prin străduințe oricât de serioase și este de neimaginat că o ființă muritoare, chiar și cea mai nevinovată, ar putea obține un bilet de intrare în Împărăția la fel de pură ca și îngerii și neatinsă de vreo umbră a păcatului. Pe cât de mici sunt șansele ca vreun om să atingă chiar și cea mai apropiată stea, pe atât de mici sunt speranțele că un om ar putea fi biruitor al păcatului. Și totuși, întreaga Evanghelie nu face altceva decât să contrazică aceste imposibilități: deși este imposibil, oamenii sunt înviați; deși este imposibil, Dumnezeu a murit pentru păcatul nostru; deși este incredibil, neprihănirea se poate obține prin sângele curs pe Golgota și, oricât de imposibil ar fi, omul poate primi nemurirea tocmai prin moartea Mântuitorului. Nu-i așa că cea mai îndepărtată stea din univers poate fi atinsă chiar în viața unuia ca noi?!!

  Provocare

  Nu îl mai lăsa pe Satana să îți spună că ceva este imposibil. Spune-i că „poți totul în Hristos, care te întărește”.

  Făgăduința pentru azi - 28 octombrie - 2020. Nu îl mai lăsa pe Satana să îți spună că ceva este imposibil. Spune-i că „poți totul în Hristos, care te întărește”.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...