Articolul precedentDarul pocăinței
  Articolul următorLumea de dincolo nu există

  Făgăduința pentru azi – 29 octombrie

  „Ochii tăi vor vedea pe Împărat în strălucirea Lui.” – Isaia 33:17

  Porcii nu pot să se uite în sus, spre cer. Fac asta doar la moarte, când, fără voia lor, sunt întorși de tăietor. Altfel, ceafa foarte grasă le blochează poziționarea gâtului înspre sus. Ei văd doar gunoaiele de sub privirile lor și se mulțumesc să fie atrași de mirosul acestora.

  Nu vom face o analogie pe baza comportamentului sau a caracterului între anumiți oameni și animalul de mai sus. Ne vom gândi doar la limite. Unor oameni le este mai ușor și la îndemână să vadă și să adulmece doar gunoaiele. Adoră să citească tabloidele și să vadă postări în care se arată răul în toate formele lui. Acești oameni văd în orice o hibă, un defect sau o conspirație. Din fapte bune, ei văd motivații dubioase, din declarații de apreciere, ei văd ironie și din gesturi de bunătate, ei deduc interese misterioase. Orice ai face, orice ai spune, lor le miroase ciudat. Din păcate, există mulți oameni care se hrănesc din grămezile de gunoi pus la dispoziție pe ecranul televizoarelor, pe rețele de socializare sau în manifestări publice. Dacă miroase neplăcut, josnic, este pe gustul lor. Orice fapt din care se poate produce scandal și defăimare sau ură este în meniul acestor oameni. Întrebarea este: Cine îi întreține cu gunoi? De unde își alimentează pofta și energia, din like-urile cui? E posibil ca și noi să contribuim la umplerea gheenei respective?

  Provocare

  Fă o revizuire a conținutului de pe paginile tale (imagini, comentarii, texte, articole, opinii etc.) și vezi dacă ceva de acolo ar putea hrăni sau încuraja atitudinile negative și ura. Șterge orice nu te mulțumește pe deplin.

  Făgăduința pentru azi - 29 octombrie - 2020. Fă o revizuire a conținutului de pe paginile tale (imagini, comentarii, texte, articole, opinii etc.) și vezi dacă ceva de acolo ar putea hrăni sau încuraja atitudinile negative și ura. Șterge orice nu te mulțumește pe deplin.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...