Făgăduința pentru azi – 29 octombrie

„Ochii tăi vor vedea pe Împărat în strălucirea Lui.” – Isaia 33:17

Porcii nu pot să se uite în sus, spre cer. Fac asta doar la moarte, când, fără voia lor, sunt întorși de tăietor. Altfel, ceafa foarte grasă le blochează poziționarea gâtului înspre sus. Ei văd doar gunoaiele de sub privirile lor și se mulțumesc să fie atrași de mirosul acestora.

Nu vom face o analogie pe baza comportamentului sau a caracterului între anumiți oameni și animalul de mai sus. Ne vom gândi doar la limite. Unor oameni le este mai ușor și la îndemână să vadă și să adulmece doar gunoaiele. Adoră să citească tabloidele și să vadă postări în care se arată răul în toate formele lui. Acești oameni văd în orice o hibă, un defect sau o conspirație. Din fapte bune, ei văd motivații dubioase, din declarații de apreciere, ei văd ironie și din gesturi de bunătate, ei deduc interese misterioase. Orice ai face, orice ai spune, lor le miroase ciudat. Din păcate, există mulți oameni care se hrănesc din grămezile de gunoi pus la dispoziție pe ecranul televizoarelor, pe rețele de socializare sau în manifestări publice. Dacă miroase neplăcut, josnic, este pe gustul lor. Orice fapt din care se poate produce scandal și defăimare sau ură este în meniul acestor oameni. Întrebarea este: Cine îi întreține cu gunoi? De unde își alimentează pofta și energia, din like-urile cui? E posibil ca și noi să contribuim la umplerea gheenei respective?

Provocare

Fă o revizuire a conținutului de pe paginile tale (imagini, comentarii, texte, articole, opinii etc.) și vezi dacă ceva de acolo ar putea hrăni sau încuraja atitudinile negative și ura. Șterge orice nu te mulțumește pe deplin.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor