Articolul precedentAdevăr sau provocare
  Articolul următorRugăciunea făcută cu credință

  Făgăduința pentru azi – 30 octombrie

  „Încă puțină, foarte puțină vreme, și Cel ce vine va veni și nu va zăbovi.” – Evrei 10:37

  Unele întrebări își vor găsi răspuns doar în ziua revenirii lui Hristos. Nimeni nu știe unde este îngropat Mozart, nici unde e îngropat Moise. Se va afla la ziua învierii. Dar cu siguranță există mult mai multe enigme din orice domeniu – geografie, botanică sau știință elementară – care vor face obiectul de studiu al veacurilor ce vor începe.

  Dumnezeu știe că pentru noi așteptarea este grea. Felul nostru grăbit și în viteză ne face să rezistăm cu greu testului pregătirii pe termen mai lung. Ca să preîntâmpine căderile și descurajările noastre, Cuvântul lui Dumnezeu ne avertizează că mai este foarte puțină vreme. Am putea numi urgentă împlinirea acestei profeții. Știm că la Dumnezeu nu este nici schimbare, și nici umbră de mutare; la El nu este nici grabă, nici întârziere. În așteptarea revenirii Lui, credincioșii își conservă dorințe și curiozități. Din fericire, Mântuitorul nostru nu este deranjat de curiozitatea noastră, ci chiar așteaptă să colinde împreună cu noi spații, să ne descopere taine și să se bucure de uimirea noastră la fiecare pas. Putem cultiva încă de pe acum întrebări, curiozități și așteptări pentru atunci când ne vom întâlni cu El. Acest lucru poate fi un exercițiu de așteptare foarte bun, ne ține conectați la împlinirea visului nostru.

  Provocare

  Scrie pe o listă câteva curiozități pe care le ai, pentru a-i întreba pe cei ce au trăit în vremurile biblice, dar și pe Domnul Isus.

  Făgăduința pentru azi - 30 octombrie - 2020. Scrie pe o listă câteva curiozități pe care le ai, pentru a-i întreba pe cei ce au trăit în vremurile biblice, dar și pe Domnul Isus.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...