Articolul precedentA doua sansă
  Articolul următorDragostea de mamă

  Făgăduința pentru azi – 2 noiembrie

  „El va șterge orice lacrimă din ochii lor (…) Nu va mai fi nici tânguire, nici țipăt, nici durere.” – Apocalipsa 21:4

  Pentru cunoscători există unele semnificații când vine vorba de monumente. Dacă statuia unei persoane călare are ambele picioare din față ale calului în aer, atunci persoana a murit în luptă. Dacă doar un singur picior din față al calului este ridicat, atunci persoana a murit ca urmare a unei răni căpătate în bătălie. Dacă toate picioarele calului sunt pe pământ, atunci persoana a murit de cauze naturale.

  Deși pe noi ne afectează foarte mult modul în care cineva își încheie viața, pentru Dumnezeu, cel mai important lucru este dacă o persoană a ales să fie în familia Lui sau a vrăjmașului, Satana. Unii dintre noi ne zbatem să obținem decorații, premii, diplome și diverse distincții. Nu avem cine știe ce avantaje din aceste distincții, dar orgoliul nostru este satisfăcut și uneori ne lăsăm impresionați chiar și de o înmormântare fastuoasă. „Post-mortem” se numesc aceste lucruri. Numai că orice este post-mortem nu mai are nicio legătură cu persoana în cauză, nici măcar orgoliul nu mai e atins. Încurajarea pentru noi este că planul Salvatorului nostru este acela ca viața pe care o pregătește pentru cei ce își doresc să fie cu El să nu mai aibă momente de durere, temeri sau lipsuri. Orice motiv de întristare și orice lacrimă vor dispărea. Iar lucrul și mai important este că, încă de aici și de pe acum, putem experimenta acest fel de liniște dacă alegem cu toată inima noastră să rămânem clipă de clipă lângă Dumnezeu.

  Provocare

  Știi pe cineva care are un motiv să plângă? Fă în așa fel încât în mod discret să îi fii alături cu o încurajare.

  Făgăduința pentru azi - 2 noiembrie - 2020. Știi pe cineva care are un motiv să plângă? Fă în așa fel încât în mod discret să îi fii alături cu o încurajare.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...