Făgăduința pentru azi – 3 noiembrie

„Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit și la inima omului nu s-au suit, așa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc.” – 1 Corinteni 2:9

Multă vreme oamenii și-au închipuit că totul – soarele, luna, planetele – se învârtește în jurul Pământului. Credeau că suntem centrul universului. A fost nevoie de 2 000 de ani până când astronomi celebri ca Aristarch, Galilei, Copernicus și Kepler să demonstreze că Pământul se învârtește. Unii dintre ei au făcut-o cu riscul vieții, intrând în conflict cu biserica, la data aceea considerându-se că biserica deține adevărul absolut în orice domeniu.

Când vorbim despre Dumnezeu, știm că tot ce are legătură cu El este dincolo de așteptările și imaginația noastră. Când privim o simplă floare sau un copil, ne minunăm de fiecare detaliu și ne impresionează originalitatea, creativitatea, diversitatea și perfecțiunea cu care a fost făcut totul. Dar nu numai creația este specială, ci și toate acțiunile Lui de zi cu zi. Când Îi cerem ajutorul în rezolvarea unor probleme, de fiecare dată soluția Lui este dincolo de cele mai bune planuri ale noastre și cele mai îndrăznețe visuri. Așa sunt lucrurile și acțiunile Lui de aici, în această lume limitată și afectată de păcat, dar ne putem imagina măcar puțin cum vor fi în Împărăția unde nu există păcat și stricăciune?

Provocare

Cere-I lui Dumnezeu să rezolve astăzi lucrurile doar după planul Lui, fără să Îi dai tu sugestii și fără să aștepți rezolvarea într-un fel anume. Vei avea mari surprize.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video