Articolul precedentA felház szükségessége
  Articolul următorMă înec!

  Făgăduința pentru azi – 4 noiembrie

  „El vă va întări până la sfârșit, în așa fel ca să fiți fără vină în ziua venirii Domnului nostru Isus Hristos.” – 1 Corinteni 1:8

  În anul 2700 î.Hr., egiptenii introduc calendarul bazat pe 365 de zile. Dar de atunci au existat și au fost utilizate diverse alte tipuri de calendare. În prezent, calendarul cel mai folosit la nivel mondial este cel gregorian, cu anii bisecți o dată la fiecare patru ani.

  Rezistența este o mare problemă pentru orice fel de activitate sau plan. Începem cu foarte multă energie și mult elan aproape orice, dar, după puțin timp, obosim, ne scade entuziasmul și, treptat, ne pierdem vigoarea aproape de tot. Chiar și atunci când iubim apare senzația de oboseală, după ce la început credeam că nu vom putea trăi fără celălalt nici măcar o zi. Păcatul are acest efect asupra ființei noastre, de aceea sursa noastră de putere și siguranță nu este în inima sau în gândurile noastre, ci la Stăpânul vieții noastre. Programul pe care îl avem pentru activități, timpul pentru recreere și odihnă sunt proiectate de Creator pentru păstrarea unei sănătăți cât mai bune. Chiar și programul săptămânal stabilit de El la facerea lumii, cu Sabatul ca zi de odihnă, este tot în folosul refacerii și al menținerii noastre într-o stare cât mai optimă. Cere-I și azi putere să duci la bun sfârșit planurile pentru acum.

  Provocare

  Gândește-te în ce domeniu simți că nu mai reziști, că vrei să renunți. Cere ajutor prietenilor și lui Dumnezeu.

  Făgăduința pentru azi - 4 noiembrie - 2020. Gândește-te în ce domeniu simți că nu mai reziști, că vrei să renunți. Cere ajutor prietenilor și lui Dumnezeu.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  A4

  În mod sigur, tu și familia ta ați produs niște tradiții și ați stabilit niște formate fixe. Gândește-te cum se simt cei ce trăiesc în alt context, cu alte șabloane comportamentale. Cum se simt ei în compania ta? Dar tu cum reacționezi când te confrunți cu „fixurile” altora? Nu-i așa că ar trebui ceva mai multă flexibilitate și toleranță? De ce nu începi tu?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...