Articolul precedentiLOVE
  Articolul următorUnul va fi luat, altul lăsat

  Făgăduința pentru azi – 5 noiembrie

  „Și pacea lui Dumnezeu (…) vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Isus.” – Filipeni 4:7

  Thomas Edison are mai mult de 1 300 de invenții brevetate în SUA și în alte țări. El și-a stabilit o „fabrică de invenții”, un laborator industrial de invenții, în care și-a propus să producă o invenție la fiecare 10 zile. Într-o perioadă de 4 ani, el a obținut 300 de brevete, ceea ce înseamnă o invenție la 5 zile!

  Modul de a descoperi lucruri și informații utile folosit de Dumnezeu este inspirația. I-a inspirat pe scriitorii Bibliei, dar nu S-a limitat numai la aspectele spirituale ale vieții, ci i-a ajutat pe oameni să înțeleagă și să dezvolte toate domeniile existenței: domeniul sănătății, al educației, al artei, al administrației și al științei. El a pus înțelepciune și viziune în mintea unor oameni pasionați, iar rezultatul a fost în foarte multe cazuri progresul incontestabil. Se pare că, în timp ce păcatul și abuzurile oamenilor au deteriorat planeta și condițiile de viață, El a inspirat progresul științific pentru a contracara distrugerea, îmbolnăvirea și degradarea moralității. Fără intervenția Lui, suferința oamenilor ar fi ajuns insuportabilă. Iată așadar că pentru Dumnezeul nostru suntem importanți cu toate aspectele vieții și ne poartă de grijă pe toate planurile. Prin urmare, nu exagerăm cu nimic dacă Îi cerem ajutorul atunci când ne pregătim pentru un examen la școală sau facultate; când ne pregătim pentru o sarcină profesională sau pentru decizii în ce privește sănătatea noastră. Suntem la fel de importanți și ascultați când venim cu orice fel de cereri înaintea Lui, nu doar cu cereri de iertare sau de ordin spiritual.

  Provocare

  Cere-I ajutorul astăzi în activitățile acestei zile, în mod concret.

  Făgăduința pentru azi - 5 noiembrie - 2020. Cere-I ajutorul astăzi în activitățile acestei zile, în mod concret.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...