Făgăduința pentru azi – 6 noiembrie

„Da, Tu ești lumina mea, Doamne! Domnul luminează întunericul meu.” – 2 Samuel 22:29

Deși poate părea ciudat, există oameni care pot simți culorile. Un exemplu clar este Ingrid Carey, care atunci când afirma că simte culorile, nu se referea la faptul că le vede, ci chiar le simte.

De multe ori, suntem gata să negăm ceea ce este evident. Avem impresia că numai ceea ce simțim sau înțelegem noi este real și posibil, iar ceea ce ne depășește nu există și ar trebui să nu fie acceptat. Pentru un afon nu există auz absolut, deci nimeni dintre oameni nu poate recunoaște direct sunetele muzicale. Pentru un daltonist nu există diferență între anumite culori, deci acele culori nu există. Exemplele pot continua. Fără a deveni mistici, trebuie să acceptăm că Dumnezeu ne-a înzestrat pe fiecare cu niște daruri speciale, personale. Chiar Duhul Sfânt este principalul responsabil cu darurile pentru oameni. Rolul acestor daruri este ca, puse împreună în slujba binelui și a planului divin, să fie o binecuvântare și să ne unească. Cel mai înțelept ar fi ca, în loc să judec și să evaluez dacă ceilalți au sau nu daruri bune, să privesc în viața mea și să folosesc talantul pe care îl am cu maximă responsabilitate. Azi este o zi potrivită să vezi în ce fel poți folosi unul dintre darurile tale și poate chiar să începi în mod conștient dezvoltarea unuia dintre ele.

Provocare

Vezi în ce măsură poți încuraja pe cineva cu un dar special să și-l folosească ori să îl dezvolte.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor