Articolul precedentMama
  Articolul următorJuslibol

  Făgăduința pentru azi – 6 noiembrie

  „Da, Tu ești lumina mea, Doamne! Domnul luminează întunericul meu.” – 2 Samuel 22:29

  Deși poate părea ciudat, există oameni care pot simți culorile. Un exemplu clar este Ingrid Carey, care atunci când afirma că simte culorile, nu se referea la faptul că le vede, ci chiar le simte.

  De multe ori, suntem gata să negăm ceea ce este evident. Avem impresia că numai ceea ce simțim sau înțelegem noi este real și posibil, iar ceea ce ne depășește nu există și ar trebui să nu fie acceptat. Pentru un afon nu există auz absolut, deci nimeni dintre oameni nu poate recunoaște direct sunetele muzicale. Pentru un daltonist nu există diferență între anumite culori, deci acele culori nu există. Exemplele pot continua. Fără a deveni mistici, trebuie să acceptăm că Dumnezeu ne-a înzestrat pe fiecare cu niște daruri speciale, personale. Chiar Duhul Sfânt este principalul responsabil cu darurile pentru oameni. Rolul acestor daruri este ca, puse împreună în slujba binelui și a planului divin, să fie o binecuvântare și să ne unească. Cel mai înțelept ar fi ca, în loc să judec și să evaluez dacă ceilalți au sau nu daruri bune, să privesc în viața mea și să folosesc talantul pe care îl am cu maximă responsabilitate. Azi este o zi potrivită să vezi în ce fel poți folosi unul dintre darurile tale și poate chiar să începi în mod conștient dezvoltarea unuia dintre ele.

  Provocare

  Vezi în ce măsură poți încuraja pe cineva cu un dar special să și-l folosească ori să îl dezvolte.

  Făgăduința pentru azi - 6 noiembrie - 2020. Vezi în ce măsură poți încuraja pe cineva cu un dar special să și-l folosească ori să îl dezvolte.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  A4

  În mod sigur, tu și familia ta ați produs niște tradiții și ați stabilit niște formate fixe. Gândește-te cum se simt cei ce trăiesc în alt context, cu alte șabloane comportamentale. Cum se simt ei în compania ta? Dar tu cum reacționezi când te confrunți cu „fixurile” altora? Nu-i așa că ar trebui ceva mai multă flexibilitate și toleranță? De ce nu începi tu?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...