Făgăduința pentru azi – 8 noiembrie

  „Să nu vă gândiți mai dinainte ce veți răspunde, căci vă voi da… înțelepciune.” – Luca 21:14,15

  „Uneori trebuie să taci ca să fii auzit și să pleci ca să fii observat.” – Vechi proverb chinezesc

  Inspirația este un dar pe care îl folosește adesea Dumnezeu pentru a-i conduce pe copiii Lui. Ne inspiră sentimente pozitive și încredere, ne inspiră cuvinte de încurajare și de mângâiere. Gesturile noastre sunt inspirate de Duhul Său. Uneori ne temem să rostim și o rugăciune în biserică, dar pierdem din vedere că Duhul Sfânt ne inspiră gândurile și cuvintele prin care formulăm rugăciunile de obicei. De fapt, Satana vine și ne șoptește că e posibil să ne bâlbâim ori să facem dezacorduri, că nu suntem capabili să explicăm un punct de credință în fața cuiva care ne atacă. Ajungem să fim îngroziți de ideea că am putea face greșeli. Dar, dacă am sta să ne gândim, e simplu: Ce se poate întâmpla dacă voi face o pauză mai lungă în timpul unei rugăciuni, căutându-mi următoarele cuvinte? Va râde asistența? Și ce dacă? Ce s-ar întâmpla dacă cineva îmi cere socoteală de credința mea și eu mă încurc puțin în argumentele teologice? Îmi fură credința sau vreun drept anume? Nu. Ce poate să mi se întâmple dacă am o discuție sinceră și primesc replici neprevăzute de la prietenul sau prietena mea, poate chiar un refuz? În realitate, toate îngrijorările țin de o posibilă rănire a orgoliului propriu, atâta tot. Dacă avem puțină umilință, nu suferim absolut deloc.

  Provocare

  Cere-I Duhului Sfânt să te inspire pe deplin astăzi în răspunsuri și în gesturi.

  Făgăduința pentru azi - 8 noiembrie - 2020. Cere-I Duhului Sfânt să te inspire pe deplin astăzi în răspunsuri și în gesturi.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  Publicate astăzi

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...