Făgăduința pentru azi – 8 noiembrie

  „Să nu vă gândiți mai dinainte ce veți răspunde, căci vă voi da… înțelepciune.” – Luca 21:14,15

  „Uneori trebuie să taci ca să fii auzit și să pleci ca să fii observat.” – Vechi proverb chinezesc

  Inspirația este un dar pe care îl folosește adesea Dumnezeu pentru a-i conduce pe copiii Lui. Ne inspiră sentimente pozitive și încredere, ne inspiră cuvinte de încurajare și de mângâiere. Gesturile noastre sunt inspirate de Duhul Său. Uneori ne temem să rostim și o rugăciune în biserică, dar pierdem din vedere că Duhul Sfânt ne inspiră gândurile și cuvintele prin care formulăm rugăciunile de obicei. De fapt, Satana vine și ne șoptește că e posibil să ne bâlbâim ori să facem dezacorduri, că nu suntem capabili să explicăm un punct de credință în fața cuiva care ne atacă. Ajungem să fim îngroziți de ideea că am putea face greșeli. Dar, dacă am sta să ne gândim, e simplu: Ce se poate întâmpla dacă voi face o pauză mai lungă în timpul unei rugăciuni, căutându-mi următoarele cuvinte? Va râde asistența? Și ce dacă? Ce s-ar întâmpla dacă cineva îmi cere socoteală de credința mea și eu mă încurc puțin în argumentele teologice? Îmi fură credința sau vreun drept anume? Nu. Ce poate să mi se întâmple dacă am o discuție sinceră și primesc replici neprevăzute de la prietenul sau prietena mea, poate chiar un refuz? În realitate, toate îngrijorările țin de o posibilă rănire a orgoliului propriu, atâta tot. Dacă avem puțină umilință, nu suferim absolut deloc.

  Provocare

  Cere-I Duhului Sfânt să te inspire pe deplin astăzi în răspunsuri și în gesturi.

  Făgăduința pentru azi - 8 noiembrie - 2020. Cere-I Duhului Sfânt să te inspire pe deplin astăzi în răspunsuri și în gesturi.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...