Articolul precedentMindig lesznek nehézségek
  Articolul următorCâinii au suflet?

  Făgăduința pentru azi – 9 noiembrie

  „Soarele tău nu va mai asfinți și luna ta nu se va mai întuneca, căci Domnul va fi Lumina ta pe vecie.” – Isaia 60:20

  De la Soare vin pentru Pământ căldura, lumina și energia. Și totuși Soarele nu este decât o stea printre miliarde de alte stele. În realitate, Soarele este ca o imensă bombă care explodează continuu. Astfel se produc binefăcătoarele raze aurii.

  Aproape întotdeauna aparențele sunt departe de realitate. Suntem uneori înșelați în impresiile noastre. Primim daruri și lucruri bune și suntem tentați să apreciem mai mult mesagerul decât pe dătător. Obținem lucruri sau poziții dorite în societate și avem impresia că meritele noastre sau relațiile noastre au adus reușita, fără să fie întotdeauna adevărat. Uneori, câștigăm ceva doar pentru că altcineva a pierdut. Obținem un loc numai pentru că alte două persoane s-au luptat între ele. Sau, pur și simplu, întâmplarea, conjunctura poate fi în avantajul nostru. Însă, de cele mai multe ori, binecuvântările pe care le primim vin de la Dumnezeu prin diferite mijloace găsite de El: sub formă de cadouri, sub formă de oportunități, ca niște recompense ori ca răspunsuri directe la cererile noastre. Ni se întâmplă destul de des să nu trecem dincolo de momentul primirii acestor binecuvântări și să nu-I mulțumim cu toată inima Dătătorului real. Ce diferență ar fi în viața noastră dacă am recunoaște că totul este din mâna Lui!

  Provocare

  Identifică ce daruri ai primit de la Dumnezeu în ultima săptămână! Mulțumește-I măcar acum.

  Făgăduința pentru azi - 9 noiembrie - 2020. Identifică ce daruri ai primit de la Dumnezeu în ultima săptămână! Mulțumește-I măcar acum.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.