Articolul precedentMindig lesznek nehézségek
  Articolul următorCâinii au suflet?

  Făgăduința pentru azi – 9 noiembrie

  „Soarele tău nu va mai asfinți și luna ta nu se va mai întuneca, căci Domnul va fi Lumina ta pe vecie.” – Isaia 60:20

  De la Soare vin pentru Pământ căldura, lumina și energia. Și totuși Soarele nu este decât o stea printre miliarde de alte stele. În realitate, Soarele este ca o imensă bombă care explodează continuu. Astfel se produc binefăcătoarele raze aurii.

  Aproape întotdeauna aparențele sunt departe de realitate. Suntem uneori înșelați în impresiile noastre. Primim daruri și lucruri bune și suntem tentați să apreciem mai mult mesagerul decât pe dătător. Obținem lucruri sau poziții dorite în societate și avem impresia că meritele noastre sau relațiile noastre au adus reușita, fără să fie întotdeauna adevărat. Uneori, câștigăm ceva doar pentru că altcineva a pierdut. Obținem un loc numai pentru că alte două persoane s-au luptat între ele. Sau, pur și simplu, întâmplarea, conjunctura poate fi în avantajul nostru. Însă, de cele mai multe ori, binecuvântările pe care le primim vin de la Dumnezeu prin diferite mijloace găsite de El: sub formă de cadouri, sub formă de oportunități, ca niște recompense ori ca răspunsuri directe la cererile noastre. Ni se întâmplă destul de des să nu trecem dincolo de momentul primirii acestor binecuvântări și să nu-I mulțumim cu toată inima Dătătorului real. Ce diferență ar fi în viața noastră dacă am recunoaște că totul este din mâna Lui!

  Provocare

  Identifică ce daruri ai primit de la Dumnezeu în ultima săptămână! Mulțumește-I măcar acum.

  Făgăduința pentru azi - 9 noiembrie - 2020. Identifică ce daruri ai primit de la Dumnezeu în ultima săptămână! Mulțumește-I măcar acum.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...