Făgăduința pentru azi – 10 noiembrie

  „Dar Mângâietorul, adică Duhul Sfânt, (…) vă va învăța toate lucrurile.” – Ioan 14:26

  În care parte este nordul? Iată câteva indicii, pentru a stabili nordul fără busolă. Mușchiul tinde să crească pe partea cea mai umedă, iar această parte este de obicei orientată spre nord. Arborii mici sunt ușor înclinați spre sud. Partea mai întunecată a pietrelor e aproape întotdeauna spre nord. Umbra la ora prânzului indică nordul.

  Lumea în care trăim are toate valorile relative. Totul este discutabil, nesigur și foarte vremelnic. Dacă te raportezi la un reper, este posibil ca în ziua următoare să nu mai existe acel reper. Dacă aplici o regulă, e foarte probabil ca mâine să nu mai aibă același sens. Totul este într-o continuă transformare și nici măcar pe propriile principii și valori nu mai putem fi siguri. Orice comentariu și orice opinie apărute în spațiul public poate modifica foarte mult opțiunile noastre. Este dificil când se întâmplă acest lucru în domenii curente, dar poate fi extrem de rău când devin relative credința și convingerile cu privire la Dumnezeu și voința Lui. Confuzia în viața noastră spirituală poate fi speculată de cel ce ne pândește la fiecare pas și ne poate împinge în prăpastia rătăcirilor. Este important că Duhul Sfânt Și-a asumat misiunea de a păstra adevărul în mintea noastră și, dacă îl studiem, îl va face înțeles ca o lumină clară.

  Provocare

  Dacă de obicei nu facem acest lucru, e potrivit să ne rugăm pentru prezența Duhului Sfânt în viața noastră.

  Făgăduința pentru azi - 10 noiembrie - 2020. Dacă de obicei nu facem acest lucru, e potrivit să ne rugăm pentru prezența Duhului Sfânt în viața noastră.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...