Făgăduința pentru azi – 10 noiembrie

„Dar Mângâietorul, adică Duhul Sfânt, (…) vă va învăța toate lucrurile.” – Ioan 14:26

În care parte este nordul? Iată câteva indicii, pentru a stabili nordul fără busolă. Mușchiul tinde să crească pe partea cea mai umedă, iar această parte este de obicei orientată spre nord. Arborii mici sunt ușor înclinați spre sud. Partea mai întunecată a pietrelor e aproape întotdeauna spre nord. Umbra la ora prânzului indică nordul.

Lumea în care trăim are toate valorile relative. Totul este discutabil, nesigur și foarte vremelnic. Dacă te raportezi la un reper, este posibil ca în ziua următoare să nu mai existe acel reper. Dacă aplici o regulă, e foarte probabil ca mâine să nu mai aibă același sens. Totul este într-o continuă transformare și nici măcar pe propriile principii și valori nu mai putem fi siguri. Orice comentariu și orice opinie apărute în spațiul public poate modifica foarte mult opțiunile noastre. Este dificil când se întâmplă acest lucru în domenii curente, dar poate fi extrem de rău când devin relative credința și convingerile cu privire la Dumnezeu și voința Lui. Confuzia în viața noastră spirituală poate fi speculată de cel ce ne pândește la fiecare pas și ne poate împinge în prăpastia rătăcirilor. Este important că Duhul Sfânt Și-a asumat misiunea de a păstra adevărul în mintea noastră și, dacă îl studiem, îl va face înțeles ca o lumină clară.

Provocare

Dacă de obicei nu facem acest lucru, e potrivit să ne rugăm pentru prezența Duhului Sfânt în viața noastră.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video