Făgăduința pentru azi – 10 noiembrie

  „Dar Mângâietorul, adică Duhul Sfânt, (…) vă va învăța toate lucrurile.” – Ioan 14:26

  În care parte este nordul? Iată câteva indicii, pentru a stabili nordul fără busolă. Mușchiul tinde să crească pe partea cea mai umedă, iar această parte este de obicei orientată spre nord. Arborii mici sunt ușor înclinați spre sud. Partea mai întunecată a pietrelor e aproape întotdeauna spre nord. Umbra la ora prânzului indică nordul.

  Lumea în care trăim are toate valorile relative. Totul este discutabil, nesigur și foarte vremelnic. Dacă te raportezi la un reper, este posibil ca în ziua următoare să nu mai existe acel reper. Dacă aplici o regulă, e foarte probabil ca mâine să nu mai aibă același sens. Totul este într-o continuă transformare și nici măcar pe propriile principii și valori nu mai putem fi siguri. Orice comentariu și orice opinie apărute în spațiul public poate modifica foarte mult opțiunile noastre. Este dificil când se întâmplă acest lucru în domenii curente, dar poate fi extrem de rău când devin relative credința și convingerile cu privire la Dumnezeu și voința Lui. Confuzia în viața noastră spirituală poate fi speculată de cel ce ne pândește la fiecare pas și ne poate împinge în prăpastia rătăcirilor. Este important că Duhul Sfânt Și-a asumat misiunea de a păstra adevărul în mintea noastră și, dacă îl studiem, îl va face înțeles ca o lumină clară.

  Provocare

  Dacă de obicei nu facem acest lucru, e potrivit să ne rugăm pentru prezența Duhului Sfânt în viața noastră.

  Făgăduința pentru azi - 10 noiembrie - 2020. Dacă de obicei nu facem acest lucru, e potrivit să ne rugăm pentru prezența Duhului Sfânt în viața noastră.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.