Articolul precedentAz Isten békessége
  Articolul următorOriginea fricii

  Făgăduința pentru azi – 11 noiembrie

  „Veți cunoaște adevărul, și adevărul vă va face slobozi.” – Ioan 8:32

  Dacă vrei să privești Soarele, nu-l privi niciodată direct! Nici cu ochiul liber, nici cu luneta. Retina ochiului uman nu poate rezista la atâta lumină. O soluție bună este un telescop echipat cu filtre speciale. Nici măcar eclipsele nu pot fi privite cu ochiul liber fără a ne pune în pericol.

  Treptat, treptat, Dumnezeu a descoperit minții noastre adevărul cu privire la istoria lumii, legat de căderea noastră și în mod special cu privire la planul de salvare de la moarte. Dacă ar fi adus dintr-odată toată lumina, ar fi fost năucitor pentru mintea noastră și am fi fost incapabili să urmărim desfășurarea etapelor mântuirii și împlinirea profețiilor făcute tocmai pentru încurajarea credinței în providență. Însă, de la început, totul a fost prezentat ca o lecție prin intermediul jertfelor și al ceremoniilor din sanctuar. Apoi, la momentul potrivit, a venit Mesia în persoană și S-a dat ca jertfă, iar noi am putut privi și înțelege cât de mult a costat alegerea păcatului și ce preț trebuia plătit pentru iertare. Este foarte clar că unele părți și mai profunde cu privire la marea luptă dintre Dumnezeu și Lucifer ne vor fi explicate și prezentate abia atunci când mintea noastră va fi în stare să privească ansamblul cosmic și abia atunci vom vedea în lumină deplină tot drumul pe care am fost conduși de către Dumnezeu la mântuire.

  Provocare

  Alege un capitol din cartea Tragedia veacurilor și citește-l în liniște, apoi meditează la ce ai citit.

  Făgăduința pentru azi - 11 noiembrie - 2020. Alege un capitol din cartea Tragedia veacurilor și citește-l în liniște, apoi meditează la ce ai citit.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...