Articolul precedentAz Isten békessége
  Articolul următorOriginea fricii

  Făgăduința pentru azi – 11 noiembrie

  „Veți cunoaște adevărul, și adevărul vă va face slobozi.” – Ioan 8:32

  Dacă vrei să privești Soarele, nu-l privi niciodată direct! Nici cu ochiul liber, nici cu luneta. Retina ochiului uman nu poate rezista la atâta lumină. O soluție bună este un telescop echipat cu filtre speciale. Nici măcar eclipsele nu pot fi privite cu ochiul liber fără a ne pune în pericol.

  Treptat, treptat, Dumnezeu a descoperit minții noastre adevărul cu privire la istoria lumii, legat de căderea noastră și în mod special cu privire la planul de salvare de la moarte. Dacă ar fi adus dintr-odată toată lumina, ar fi fost năucitor pentru mintea noastră și am fi fost incapabili să urmărim desfășurarea etapelor mântuirii și împlinirea profețiilor făcute tocmai pentru încurajarea credinței în providență. Însă, de la început, totul a fost prezentat ca o lecție prin intermediul jertfelor și al ceremoniilor din sanctuar. Apoi, la momentul potrivit, a venit Mesia în persoană și S-a dat ca jertfă, iar noi am putut privi și înțelege cât de mult a costat alegerea păcatului și ce preț trebuia plătit pentru iertare. Este foarte clar că unele părți și mai profunde cu privire la marea luptă dintre Dumnezeu și Lucifer ne vor fi explicate și prezentate abia atunci când mintea noastră va fi în stare să privească ansamblul cosmic și abia atunci vom vedea în lumină deplină tot drumul pe care am fost conduși de către Dumnezeu la mântuire.

  Provocare

  Alege un capitol din cartea Tragedia veacurilor și citește-l în liniște, apoi meditează la ce ai citit.

  Făgăduința pentru azi - 11 noiembrie - 2020. Alege un capitol din cartea Tragedia veacurilor și citește-l în liniște, apoi meditează la ce ai citit.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?