Articolul precedentAz igazi kedvesség
  Articolul următorUniversalitatea fricii

  Făgăduința pentru azi – 12 noiembrie

  „Când sunt plăcute Domnului căile cuiva, îi face prieteni chiar și pe vrăjmașii lui.” – Proverbele 16:7

  Mirosul și gustul sunt considerate cele mai subiective simțuri umane. Ele „nu se discută”, așa cum sună replica în momentul în care sunt puse în discuție preferințele pentru anumite mâncăruri sau parfumuri.

  Nu există un om care să poată fi la fel de simpatizat și iubit de către toți ceilalți, cu atât mai puțin dacă vorbim de cei care nu ne sunt prieteni sau, chiar dușmani. Dușmanii nu îi facem noi în mod deliberat, ci ne putem trezi cu ei din cauza unor lucruri independente de intențiile noastre. Poate că am spus ceva nepotrivit, poate am avut o reacție deranjantă sau o atitudine care nu a plăcut. Cert este că e foarte ușor să ne facem dușmani și, din păcate, și foarte ușor să îi păstrăm multă vreme. Uneori nici nu știm care ne sunt dușmanii reali. Presupunem privind la cei din jur, însă fățărnicia poate fi deosebit de înșelătoare. Prieteniile se fac foarte greu și se întrețin și mai greu. Când ne alegem prietenii, o facem în funcție de afinități și de gusturi sau opțiuni comune. Ne atrag aceleași lucruri și simțim în același fel. Prietenia reală, autentică este un lucru foarte prețios și foarte rar, este un dar pe care Dumnezeu ni-l face și ar trebui să-I fim recunoscători.

  Provocare

  Numără-ți prietenii. Gândește-te ce ai făcut în ultima vreme pentru ei. Fă și astăzi un gest frumos pentru prietenii tăi.

  Făgăduința pentru azi - 12 noiembrie - 2020. Numără-ți prietenii. Gândește-te ce ai făcut în ultima vreme pentru ei. Fă și astăzi un gest frumos pentru prietenii tăi.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...