Articolul precedentAz igazi kedvesség
  Articolul următorUniversalitatea fricii

  Făgăduința pentru azi – 12 noiembrie

  „Când sunt plăcute Domnului căile cuiva, îi face prieteni chiar și pe vrăjmașii lui.” – Proverbele 16:7

  Mirosul și gustul sunt considerate cele mai subiective simțuri umane. Ele „nu se discută”, așa cum sună replica în momentul în care sunt puse în discuție preferințele pentru anumite mâncăruri sau parfumuri.

  Nu există un om care să poată fi la fel de simpatizat și iubit de către toți ceilalți, cu atât mai puțin dacă vorbim de cei care nu ne sunt prieteni sau, chiar dușmani. Dușmanii nu îi facem noi în mod deliberat, ci ne putem trezi cu ei din cauza unor lucruri independente de intențiile noastre. Poate că am spus ceva nepotrivit, poate am avut o reacție deranjantă sau o atitudine care nu a plăcut. Cert este că e foarte ușor să ne facem dușmani și, din păcate, și foarte ușor să îi păstrăm multă vreme. Uneori nici nu știm care ne sunt dușmanii reali. Presupunem privind la cei din jur, însă fățărnicia poate fi deosebit de înșelătoare. Prieteniile se fac foarte greu și se întrețin și mai greu. Când ne alegem prietenii, o facem în funcție de afinități și de gusturi sau opțiuni comune. Ne atrag aceleași lucruri și simțim în același fel. Prietenia reală, autentică este un lucru foarte prețios și foarte rar, este un dar pe care Dumnezeu ni-l face și ar trebui să-I fim recunoscători.

  Provocare

  Numără-ți prietenii. Gândește-te ce ai făcut în ultima vreme pentru ei. Fă și astăzi un gest frumos pentru prietenii tăi.

  Făgăduința pentru azi - 12 noiembrie - 2020. Numără-ți prietenii. Gândește-te ce ai făcut în ultima vreme pentru ei. Fă și astăzi un gest frumos pentru prietenii tăi.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...