Articolul precedentHelyes ruházkodás
  Articolul următorMi-e frică!

  Făgăduința pentru azi – 13 noiembrie

  „Domnul face dreptate și judecată tuturor celor asupriți.” – Psalmii 103:6

  În statul Arkansas, bărbaților li se permite să-și bată nevestele, dar nu mai mult decât o dată pe lună. Femeile au dreptul să se apere, dar nu se pot organiza în grupuri cu acest scop. Se duc bătălii incredibile pentru schimbarea acestei legi arhaice, dar încă nu s-a reușit.

  Faptul că omul a fost creat liber să își poată lua propriile decizii înseamnă că el poate să aleagă dacă iubește și este ascultător față de Dumnezeu, dar poate alege să nu fie în relații bune cu El. Libertatea de alegere are o mulțime de avantaje, dar presupune și riscuri. Spre exemplu, oamenii liberi pot alege să facă bine sau pot fi răufăcători, hoți, bătăuși, chiar criminali. Pentru că respectă această libertate, Dumnezeu este uneori limitat în acțiunile Lui, așa că există și victime ale celor ce decid să facă rău și abuzuri. Pentru condițiile de pe această planetă, în viața noastră de acum, El limitează pe cât posibil aceste rele, iar rezolvarea finală și deplină va avea loc atunci când va judeca și eradica tot ce este rău, inclusiv pe oamenii care aleg să facă așa ceva. Promisiunea Lui este că va face tot ce este posibil pentru protejarea copiilor Săi până la finalul istoriei. Este greu de acceptat că există încă violență și răutate, dar dispariția lor acum ar însemna și transformarea oamenilor din ființe libere în roboți, ceea ce este imposibil în planul lui Dumnezeu. Responsabilitatea noastră este să prevenim cât putem răutatea și să folosim libertatea noastră în cel mai bun mod posibil.

  Provocare

  Ai cunoștință de vreo nedreptate? Ești chiar tu violent în limbaj sau în comportament? Fă tot posibilul și schimbă lucrurile.

  Făgăduința pentru azi - 13 noiembrie - 2020. Ai cunoștință de vreo nedreptate? Ești chiar tu violent în limbaj sau în comportament? Fă tot posibilul și schimbă lucrurile.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...