Făgăduința pentru azi – 13 noiembrie

„Domnul face dreptate și judecată tuturor celor asupriți.” – Psalmii 103:6

În statul Arkansas, bărbaților li se permite să-și bată nevestele, dar nu mai mult decât o dată pe lună. Femeile au dreptul să se apere, dar nu se pot organiza în grupuri cu acest scop. Se duc bătălii incredibile pentru schimbarea acestei legi arhaice, dar încă nu s-a reușit.

Faptul că omul a fost creat liber să își poată lua propriile decizii înseamnă că el poate să aleagă dacă iubește și este ascultător față de Dumnezeu, dar poate alege să nu fie în relații bune cu El. Libertatea de alegere are o mulțime de avantaje, dar presupune și riscuri. Spre exemplu, oamenii liberi pot alege să facă bine sau pot fi răufăcători, hoți, bătăuși, chiar criminali. Pentru că respectă această libertate, Dumnezeu este uneori limitat în acțiunile Lui, așa că există și victime ale celor ce decid să facă rău și abuzuri. Pentru condițiile de pe această planetă, în viața noastră de acum, El limitează pe cât posibil aceste rele, iar rezolvarea finală și deplină va avea loc atunci când va judeca și eradica tot ce este rău, inclusiv pe oamenii care aleg să facă așa ceva. Promisiunea Lui este că va face tot ce este posibil pentru protejarea copiilor Săi până la finalul istoriei. Este greu de acceptat că există încă violență și răutate, dar dispariția lor acum ar însemna și transformarea oamenilor din ființe libere în roboți, ceea ce este imposibil în planul lui Dumnezeu. Responsabilitatea noastră este să prevenim cât putem răutatea și să folosim libertatea noastră în cel mai bun mod posibil.

Provocare

Ai cunoștință de vreo nedreptate? Ești chiar tu violent în limbaj sau în comportament? Fă tot posibilul și schimbă lucrurile.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor