Articolul precedentHelyes ruházkodás
  Articolul următorMi-e frică!

  Făgăduința pentru azi – 13 noiembrie

  „Domnul face dreptate și judecată tuturor celor asupriți.” – Psalmii 103:6

  În statul Arkansas, bărbaților li se permite să-și bată nevestele, dar nu mai mult decât o dată pe lună. Femeile au dreptul să se apere, dar nu se pot organiza în grupuri cu acest scop. Se duc bătălii incredibile pentru schimbarea acestei legi arhaice, dar încă nu s-a reușit.

  Faptul că omul a fost creat liber să își poată lua propriile decizii înseamnă că el poate să aleagă dacă iubește și este ascultător față de Dumnezeu, dar poate alege să nu fie în relații bune cu El. Libertatea de alegere are o mulțime de avantaje, dar presupune și riscuri. Spre exemplu, oamenii liberi pot alege să facă bine sau pot fi răufăcători, hoți, bătăuși, chiar criminali. Pentru că respectă această libertate, Dumnezeu este uneori limitat în acțiunile Lui, așa că există și victime ale celor ce decid să facă rău și abuzuri. Pentru condițiile de pe această planetă, în viața noastră de acum, El limitează pe cât posibil aceste rele, iar rezolvarea finală și deplină va avea loc atunci când va judeca și eradica tot ce este rău, inclusiv pe oamenii care aleg să facă așa ceva. Promisiunea Lui este că va face tot ce este posibil pentru protejarea copiilor Săi până la finalul istoriei. Este greu de acceptat că există încă violență și răutate, dar dispariția lor acum ar însemna și transformarea oamenilor din ființe libere în roboți, ceea ce este imposibil în planul lui Dumnezeu. Responsabilitatea noastră este să prevenim cât putem răutatea și să folosim libertatea noastră în cel mai bun mod posibil.

  Provocare

  Ai cunoștință de vreo nedreptate? Ești chiar tu violent în limbaj sau în comportament? Fă tot posibilul și schimbă lucrurile.

  Făgăduința pentru azi - 13 noiembrie - 2020. Ai cunoștință de vreo nedreptate? Ești chiar tu violent în limbaj sau în comportament? Fă tot posibilul și schimbă lucrurile.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...