Făgăduința pentru azi – 14 noiembrie

  „Nu vă îngrijorați dar de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăși. Ajunge zilei necazul ei.” – Matei 6:34

  „Isus a luat corp omenesc atunci când rasa umană fusese slăbită de patru mii de ani de păcat. El Și-a asumat consecințele acțiunii legii eredității. El a venit cu o ereditate ca aceasta, ca să împartă cu noi grijile și ispitele și să ne dea o pildă de viață fără păcat.” – Ellen White

  Chiar și cei mai credincioși dintre oameni au momente când se îngrijorează, iar motivele de îngrijorare sunt în general legate de viitor. Teama că nu vor putea să-și plătească ratele, teama că nu vor absolvi școala ori că nu vor termina de construit casa. Tot felul de îngrijorări erodează chiar și legătura cu Dumnezeu. Dacă suntem preocupați de astfel de griji, este mult mai ușor să ne fie abătute gândurile de la formarea caracterului, de la misiunea noastră pe pământ și de la planurile pe care le are Dumnezeu cu noi. Este adevărat că stresul din generația noastră e incomparabil mai mare decât în urmă cu câțiva ani, iar rezistența noastră psihică s-a erodat și ea. Totuși, o persoană care păstrează o relație apropiată cu Dumnezeu experimentează mai multă siguranță și pace sufletească, iar îngrijorările zilnice devin subiect de rugăciune așezat înaintea lui Dumnezeu. Evident că există și emoții și o doză de așteptare a răspunsurilor, însă nu au conotații negative sau descurajatoare, ci motivează dependența de Dumnezeu.

  Provocare

  Ca un gest de încredere, dăruiește cuiva o mică sumă ca ajutor. Oferă cât poți tu acum.

  Făgăduința pentru azi - 14 noiembrie - 2020. Ca un gest de încredere, dăruiește cuiva o mică sumă ca ajutor. Oferă cât poți tu acum.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...