Făgăduința pentru azi – 14 noiembrie

  „Nu vă îngrijorați dar de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăși. Ajunge zilei necazul ei.” – Matei 6:34

  „Isus a luat corp omenesc atunci când rasa umană fusese slăbită de patru mii de ani de păcat. El Și-a asumat consecințele acțiunii legii eredității. El a venit cu o ereditate ca aceasta, ca să împartă cu noi grijile și ispitele și să ne dea o pildă de viață fără păcat.” – Ellen White

  Chiar și cei mai credincioși dintre oameni au momente când se îngrijorează, iar motivele de îngrijorare sunt în general legate de viitor. Teama că nu vor putea să-și plătească ratele, teama că nu vor absolvi școala ori că nu vor termina de construit casa. Tot felul de îngrijorări erodează chiar și legătura cu Dumnezeu. Dacă suntem preocupați de astfel de griji, este mult mai ușor să ne fie abătute gândurile de la formarea caracterului, de la misiunea noastră pe pământ și de la planurile pe care le are Dumnezeu cu noi. Este adevărat că stresul din generația noastră e incomparabil mai mare decât în urmă cu câțiva ani, iar rezistența noastră psihică s-a erodat și ea. Totuși, o persoană care păstrează o relație apropiată cu Dumnezeu experimentează mai multă siguranță și pace sufletească, iar îngrijorările zilnice devin subiect de rugăciune așezat înaintea lui Dumnezeu. Evident că există și emoții și o doză de așteptare a răspunsurilor, însă nu au conotații negative sau descurajatoare, ci motivează dependența de Dumnezeu.

  Provocare

  Ca un gest de încredere, dăruiește cuiva o mică sumă ca ajutor. Oferă cât poți tu acum.

  Făgăduința pentru azi - 14 noiembrie - 2020. Ca un gest de încredere, dăruiește cuiva o mică sumă ca ajutor. Oferă cât poți tu acum.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...