Articolul precedentPályaválasztás
  Articolul următorNu te teme!

  Făgăduința pentru azi – 15 noiembrie

  „În nădejdea Ta se lasă cel nenorocit și Tu vii în ajutorul orfanului.” – Psalmii 10:14

  În statul Michigan, hoții au dreptul să-l acționeze în judecată pe proprietarul casei pe care au jefuit-o dacă au fost răniți în timpul operațiunii.

  Vin momente când parcă orice instanță din lume nu poate apăra sau pronunța dreptatea noastră. Dar experimentăm acest lucru nu doar în nedorite procese la tribunal, ci și în relațiile noastre. Parcă ne susținem părerile și opinia, dar nimeni nu ține seama. Ne străduim să explicăm anumite puncte de vedere sau concepții și ne lovim de respingere sau chiar de categorisire tendențioasă. Sunt situații în care ceilalți ne privesc cu un fel de compasiune. Rareori ne simțim atât de umiliți și revoltați ca în astfel de ocazii. Până la urmă, ajungem la concluzia că superficialitatea sau prejudecățile nu au nevoie și nu acceptă explicații, justificări etc. De foarte multe ori se pronunță o sentință și gata. Ni se spune: „Tu nu poți înțelege”, „Tu nu pricepi”, „Tu nu ai experiență” sau: „Renunță, oricum nu ai dreptate”. Reușim să ne resemnăm, dar păstrăm în adâncul sufletului răni foarte greu de vindecat. Acele răni ne pot afecta relațiile, sentimentele și chiar randamentul profesional. Cine să ne facă dreptate? Cine să aprecieze calitățile sau înțelegerea noastră? În mod real doar Dumnezeu este Cel care ne înțelege păsurile și Cel care va regla balanța până la urmă. Nu avem un alt sprijin decât pe El. Dar este cel mai important.

  Provocare

  Dacă vei auzi astăzi vreo expresie de prejudecată, nu te lăsa afectat și nu da replică în același registru. Fii constructiv.

  Făgăduința pentru azi - 15 noiembrie - 2020. Dacă vei auzi astăzi vreo expresie de prejudecată, nu te lăsa afectat și nu da replică în același registru. Fii constructiv.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...