Articolul precedentPályaválasztás
  Articolul următorNu te teme!

  Făgăduința pentru azi – 15 noiembrie

  „În nădejdea Ta se lasă cel nenorocit și Tu vii în ajutorul orfanului.” – Psalmii 10:14

  În statul Michigan, hoții au dreptul să-l acționeze în judecată pe proprietarul casei pe care au jefuit-o dacă au fost răniți în timpul operațiunii.

  Vin momente când parcă orice instanță din lume nu poate apăra sau pronunța dreptatea noastră. Dar experimentăm acest lucru nu doar în nedorite procese la tribunal, ci și în relațiile noastre. Parcă ne susținem părerile și opinia, dar nimeni nu ține seama. Ne străduim să explicăm anumite puncte de vedere sau concepții și ne lovim de respingere sau chiar de categorisire tendențioasă. Sunt situații în care ceilalți ne privesc cu un fel de compasiune. Rareori ne simțim atât de umiliți și revoltați ca în astfel de ocazii. Până la urmă, ajungem la concluzia că superficialitatea sau prejudecățile nu au nevoie și nu acceptă explicații, justificări etc. De foarte multe ori se pronunță o sentință și gata. Ni se spune: „Tu nu poți înțelege”, „Tu nu pricepi”, „Tu nu ai experiență” sau: „Renunță, oricum nu ai dreptate”. Reușim să ne resemnăm, dar păstrăm în adâncul sufletului răni foarte greu de vindecat. Acele răni ne pot afecta relațiile, sentimentele și chiar randamentul profesional. Cine să ne facă dreptate? Cine să aprecieze calitățile sau înțelegerea noastră? În mod real doar Dumnezeu este Cel care ne înțelege păsurile și Cel care va regla balanța până la urmă. Nu avem un alt sprijin decât pe El. Dar este cel mai important.

  Provocare

  Dacă vei auzi astăzi vreo expresie de prejudecată, nu te lăsa afectat și nu da replică în același registru. Fii constructiv.

  Făgăduința pentru azi - 15 noiembrie - 2020. Dacă vei auzi astăzi vreo expresie de prejudecată, nu te lăsa afectat și nu da replică în același registru. Fii constructiv.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...