Articolul precedentAz önuralomra nevelés fontossága
  Articolul următorMort de spaimă

  Făgăduința pentru azi – 16 noiembrie

  „Tu, Doamne, Tu ești scutul meu, Tu ești slava mea și Tu îmi înalți capul!” – Psalmii 3:3

  Soarele și toate corpurile care se rotesc în jurul său alcătuiesc sistemul solar. Acesta se termină acolo unde gravitația Soarelui este egală cu cea a stelelor vecine. Pentru a depăși granițele sistemului nostru, este nevoie de o forță propulsoare care să învingă gravitația sau de a ajunge în punctul unde ea nu mai există și atracția dispare.

  Ne place să spunem că noi suntem coroana creației. Ne place să spunem că mireasa este coroana mirelui și că noi suntem cununa de pe capul Mântuitorului. Dar este o noutate să considerăm că Dumnezeu este slava noastră. Cu toate acestea, e foarte adevărat. Psalmistul nu exagerează, ci exprimă un adevăr profund. Dumnezeu Își dorește să purtăm acea marcă divină în așa fel încât oricine va privi la noi să Îl recunoască pe El. Onoarea de care ne bucurăm să fie o consecință a prezenței Lui în gândurile și în viața noastră. Dacă e ceva strălucit în noi, acel ceva să vină de la El. Doar oamenii orgolioși nu acceptă că meritele și calitățile se pot datora altcuiva și încearcă disperați să ascundă contribuția prietenilor, a familiei sau a lui Dumnezeu la realizările arătate în văzul societății. Acest lucru nu dezvoltă ceea ce avem, ci, dimpotrivă, distruge chiar și umbra de strălucire ce părea a exista în noi. Cel înțelept Îl lasă pe Dumnezeu să strălucească în viața lui.

  Provocare

  Spune-le celorlalți ce ai realizat cu ajutorul lui Dumnezeu sau al cuiva dintre prieteni.

  Făgăduința pentru azi - 16 noiembrie - 2020. Spune-le celorlalți ce ai realizat cu ajutorul lui Dumnezeu sau al cuiva dintre prieteni.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...