Făgăduința pentru azi – 16 noiembrie

„Tu, Doamne, Tu ești scutul meu, Tu ești slava mea și Tu îmi înalți capul!” – Psalmii 3:3

Soarele și toate corpurile care se rotesc în jurul său alcătuiesc sistemul solar. Acesta se termină acolo unde gravitația Soarelui este egală cu cea a stelelor vecine. Pentru a depăși granițele sistemului nostru, este nevoie de o forță propulsoare care să învingă gravitația sau de a ajunge în punctul unde ea nu mai există și atracția dispare.

Ne place să spunem că noi suntem coroana creației. Ne place să spunem că mireasa este coroana mirelui și că noi suntem cununa de pe capul Mântuitorului. Dar este o noutate să considerăm că Dumnezeu este slava noastră. Cu toate acestea, e foarte adevărat. Psalmistul nu exagerează, ci exprimă un adevăr profund. Dumnezeu Își dorește să purtăm acea marcă divină în așa fel încât oricine va privi la noi să Îl recunoască pe El. Onoarea de care ne bucurăm să fie o consecință a prezenței Lui în gândurile și în viața noastră. Dacă e ceva strălucit în noi, acel ceva să vină de la El. Doar oamenii orgolioși nu acceptă că meritele și calitățile se pot datora altcuiva și încearcă disperați să ascundă contribuția prietenilor, a familiei sau a lui Dumnezeu la realizările arătate în văzul societății. Acest lucru nu dezvoltă ceea ce avem, ci, dimpotrivă, distruge chiar și umbra de strălucire ce părea a exista în noi. Cel înțelept Îl lasă pe Dumnezeu să strălucească în viața lui.

Provocare

Spune-le celorlalți ce ai realizat cu ajutorul lui Dumnezeu sau al cuiva dintre prieteni.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor