Articolul precedentAz akaratot fejleszteni kell
  Articolul următorGioconda este tristă

  Făgăduința pentru azi – 17 noiembrie

  „Astfel, Dumnezeu ocrotește pe cel slab împotriva amenințărilor lor și-l scapă din mâna celor puternici.” – Iov 5:15

  Un indicator bun despre cum va fi vremea sunt conurile de brad. Solzii acestora se deschid când aerul este uscat, prevestind vreme frumoasă, și se strâng atunci când urmează să plouă.

  Schimbările sunt ceva obișnuit pentru noi. Mereu se schimbă câte ceva. Se schimbă condițiile meteorologice, se schimbă programa școlară sau profesorii, se schimbă colegii sau prietenii. Mereu ne confruntăm cu instabilitatea și cel mai mult ne dorim să putem ști dinainte ceea ce urmează să se schimbe. Vrem să nu fim luați prin surprindere, ci să avem un plan de rezervă. Avem ceea ce se numește intuiție. Se spune că femeile stau mai bine cu intuiția decât bărbații. Dar intuiția este ceva subiectiv. Ea poate fi mai dezvoltată sau nu, poate fi influențată de anumite experiențe sau tipare după care s-au mai petrecut lucrurile. Deci și acest dar al intuiției este supus schimbărilor sau variațiilor. În lumea naturală există anumite semne după care ne putem ghida, există anumite semne și în domeniul spiritual, așa cum există destule semne cu privire la finalul istoriei și revenirea Domnului. Din comoditate sau din ignoranță, nu observăm și nu dăm importanță acelor indicii și e posibil ca evenimentele ce se vor derula în viitorul apropiat să ne ia prin surprindere. Ar fi mare păcat, mai ales că știm multe lucruri dinainte.

  Provocare

  Spune-I lui Dumnezeu de ce ți-e teamă și roagă-L să te ocrotească.

  Făgăduința pentru azi - 17 noiembrie - 2020. Spune-I lui Dumnezeu de ce ți-e teamă și roagă-L să te ocrotească.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...