Articolul precedentAz akaratot fejleszteni kell
  Articolul următorGioconda este tristă

  Făgăduința pentru azi – 17 noiembrie

  „Astfel, Dumnezeu ocrotește pe cel slab împotriva amenințărilor lor și-l scapă din mâna celor puternici.” – Iov 5:15

  Un indicator bun despre cum va fi vremea sunt conurile de brad. Solzii acestora se deschid când aerul este uscat, prevestind vreme frumoasă, și se strâng atunci când urmează să plouă.

  Schimbările sunt ceva obișnuit pentru noi. Mereu se schimbă câte ceva. Se schimbă condițiile meteorologice, se schimbă programa școlară sau profesorii, se schimbă colegii sau prietenii. Mereu ne confruntăm cu instabilitatea și cel mai mult ne dorim să putem ști dinainte ceea ce urmează să se schimbe. Vrem să nu fim luați prin surprindere, ci să avem un plan de rezervă. Avem ceea ce se numește intuiție. Se spune că femeile stau mai bine cu intuiția decât bărbații. Dar intuiția este ceva subiectiv. Ea poate fi mai dezvoltată sau nu, poate fi influențată de anumite experiențe sau tipare după care s-au mai petrecut lucrurile. Deci și acest dar al intuiției este supus schimbărilor sau variațiilor. În lumea naturală există anumite semne după care ne putem ghida, există anumite semne și în domeniul spiritual, așa cum există destule semne cu privire la finalul istoriei și revenirea Domnului. Din comoditate sau din ignoranță, nu observăm și nu dăm importanță acelor indicii și e posibil ca evenimentele ce se vor derula în viitorul apropiat să ne ia prin surprindere. Ar fi mare păcat, mai ales că știm multe lucruri dinainte.

  Provocare

  Spune-I lui Dumnezeu de ce ți-e teamă și roagă-L să te ocrotească.

  Făgăduința pentru azi - 17 noiembrie - 2020. Spune-I lui Dumnezeu de ce ți-e teamă și roagă-L să te ocrotească.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...