Făgăduința pentru azi – 18 noiembrie

  „La Domnul este scăparea.” – Psalmii 3:8

  Perechea de acvile repară în fiecare an cuibul, completându-l cu crengi noi. Face acest lucru până când creanga care susține cuibul cedează sub greutatea acestuia și se rupe. Apoi schimbă locul și începe un nou proiect.

  Oricare dintre noi are în minte măcar o persoană pe care o consideră cea mai de încredere, în sensul că te poți baza pe acea persoană în orice situație. Dacă ai nevoie de sfat, de ajutor, de intervenție urgentă, de bani sau orice, va fi acolo să răspundă nevoii tale. Pentru astfel de oameni nu contează distanța, ora din zi sau noapte, condițiile meteo sau politice. Dacă e nevoie și a aflat, va face tot posibilul pentru a găsi o soluție. Pentru unii, acea persoană este un părinte sau un frate. Poate fi un prieten bun ori un coleg de școală sau de la serviciu, un pastor, un lider sau un om cu experiență. Însă în mod sigur am trecut printr-o situație în care acea persoană nu a putut să ne ajute. Nu am suferit o dezamăgire, am înțeles că i-a fost imposibil. Dar, de la acel moment mai departe, am început să căutăm pe altcineva care chiar poate fi alături de noi oricând, necondiționat. Între oameni nu vom găsi pe nimeni, dar este în cer Acela care spune că va sta alături de cel care trece prin necaz, strâmtorare și dificultăți de orice fel. Dacă Îl chem, va veni.

  Provocare

  Dacă ai o persoană de încredere dintre cei apropiați (evident fără a-L omite pe Dumnezeu), spune-i cu recunoștință acest lucru.

  Făgăduința pentru azi - 18 noiembrie - 2020. Dacă ai o persoană de încredere dintre cei apropiați (evident fără a-L omite pe Dumnezeu), spune-i cu recunoștință acest lucru.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...