Făgăduința pentru azi – 19 noiembrie

„Eu chem pe Domnul cel vrednic de laudă și sunt izbăvit de vrăjmașii mei.” – 2 Samuel 22:4

Lupul urlă pentru a anunța celelalte haite despre prezența lui. Astfel încearcă să prevină întâlnirile ce ar duce la lupte. E un fel de anunț că acolo este teritoriul lui și nu ar dori surprize.

Departe de a semăna cu un urlet de lup, glasul nostru mai sonor sau mai liniștit este un semnal puternic, unul dintre cele mai puternice sunete din univers. Oricât de încet am vorbi noi într-o rugăciune, Dumnezeu tot va auzi. La nimic nu este El mai atent decât la rugăciunile celor ce Îl caută și au nevoie de ajutorul Lui. Ciudat este că uneori suntem atât de copleșiți de o frământare, încât ne blocăm până și gândurile. Așteptăm înmărmuriți minuni, dar nu cerem. Am vrea ca El să intervină, dar nu avem puterea să sperăm că ar și răspunde, iar atunci nu îndrăznim. Uneori, Satana urlă amenințările mai tare decât ne rugăm noi. El ar vrea să ne descurajeze, dând de înțeles că stăpânește peste tot și că e capabil să ne domine. Mai puternică decât urletul lui este șoapta smerită a unei rugăciuni, ba chiar și tăcerea pe genunchi este mai tare decât zgomotul lui. Este important să nu îi dăm mai multă atenție decât merită și să ne bazăm mai mult pe Ocrotitorul nostru decât să ne îngrozim de răutățile lui Satana.

Provocare

Gândește-te prin ce ar vrea cel rău să te impresioneze ca să crezi că e mai puternic. Nu uita să te rogi ca Dumnezeu să-i oprească și urletul pe care îl scoate.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video