Făgăduința pentru azi – 19 noiembrie

  „Eu chem pe Domnul cel vrednic de laudă și sunt izbăvit de vrăjmașii mei.” – 2 Samuel 22:4

  Lupul urlă pentru a anunța celelalte haite despre prezența lui. Astfel încearcă să prevină întâlnirile ce ar duce la lupte. E un fel de anunț că acolo este teritoriul lui și nu ar dori surprize.

  Departe de a semăna cu un urlet de lup, glasul nostru mai sonor sau mai liniștit este un semnal puternic, unul dintre cele mai puternice sunete din univers. Oricât de încet am vorbi noi într-o rugăciune, Dumnezeu tot va auzi. La nimic nu este El mai atent decât la rugăciunile celor ce Îl caută și au nevoie de ajutorul Lui. Ciudat este că uneori suntem atât de copleșiți de o frământare, încât ne blocăm până și gândurile. Așteptăm înmărmuriți minuni, dar nu cerem. Am vrea ca El să intervină, dar nu avem puterea să sperăm că ar și răspunde, iar atunci nu îndrăznim. Uneori, Satana urlă amenințările mai tare decât ne rugăm noi. El ar vrea să ne descurajeze, dând de înțeles că stăpânește peste tot și că e capabil să ne domine. Mai puternică decât urletul lui este șoapta smerită a unei rugăciuni, ba chiar și tăcerea pe genunchi este mai tare decât zgomotul lui. Este important să nu îi dăm mai multă atenție decât merită și să ne bazăm mai mult pe Ocrotitorul nostru decât să ne îngrozim de răutățile lui Satana.

  Provocare

  Gândește-te prin ce ar vrea cel rău să te impresioneze ca să crezi că e mai puternic. Nu uita să te rogi ca Dumnezeu să-i oprească și urletul pe care îl scoate.

  Făgăduința pentru azi - 19 noiembrie - 2020. Gândește-te prin ce ar vrea cel rău să te impresioneze ca să crezi că e mai puternic. Nu uita să te rogi ca Dumnezeu să-i oprească și urletul pe care îl scoate.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...