Făgăduința pentru azi – 19 noiembrie

  „Eu chem pe Domnul cel vrednic de laudă și sunt izbăvit de vrăjmașii mei.” – 2 Samuel 22:4

  Lupul urlă pentru a anunța celelalte haite despre prezența lui. Astfel încearcă să prevină întâlnirile ce ar duce la lupte. E un fel de anunț că acolo este teritoriul lui și nu ar dori surprize.

  Departe de a semăna cu un urlet de lup, glasul nostru mai sonor sau mai liniștit este un semnal puternic, unul dintre cele mai puternice sunete din univers. Oricât de încet am vorbi noi într-o rugăciune, Dumnezeu tot va auzi. La nimic nu este El mai atent decât la rugăciunile celor ce Îl caută și au nevoie de ajutorul Lui. Ciudat este că uneori suntem atât de copleșiți de o frământare, încât ne blocăm până și gândurile. Așteptăm înmărmuriți minuni, dar nu cerem. Am vrea ca El să intervină, dar nu avem puterea să sperăm că ar și răspunde, iar atunci nu îndrăznim. Uneori, Satana urlă amenințările mai tare decât ne rugăm noi. El ar vrea să ne descurajeze, dând de înțeles că stăpânește peste tot și că e capabil să ne domine. Mai puternică decât urletul lui este șoapta smerită a unei rugăciuni, ba chiar și tăcerea pe genunchi este mai tare decât zgomotul lui. Este important să nu îi dăm mai multă atenție decât merită și să ne bazăm mai mult pe Ocrotitorul nostru decât să ne îngrozim de răutățile lui Satana.

  Provocare

  Gândește-te prin ce ar vrea cel rău să te impresioneze ca să crezi că e mai puternic. Nu uita să te rogi ca Dumnezeu să-i oprească și urletul pe care îl scoate.

  Făgăduința pentru azi - 19 noiembrie - 2020. Gândește-te prin ce ar vrea cel rău să te impresioneze ca să crezi că e mai puternic. Nu uita să te rogi ca Dumnezeu să-i oprească și urletul pe care îl scoate.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...