Făgăduința pentru azi – 20 noiembrie

  „Împrietenește-te dar cu Dumnezeu, și vei avea pace; te vei bucura astfel iarăși de fericire.” – Iov 22:21

  În trecut, scrisorile purtau peceți din ceară colorată, pe care se imprimau sigilii personale, pentru a exista siguranța că nu vor fi deschise pe drum. Și în prezent există câteva reguli de bun-simț cu privire la scrisori. Nu se deschide niciodată o scrisoare adresată altcuiva, nu se citește niciodată corespondența altcuiva decât cu permisiunea acestuia, nu se citește niciodată o scrisoare în public, dacă cineva ți-a adresat-o cu titlu confidențial.

  Pacea este ceva foarte volatil, foarte ușor de pierdut, iar fericirea, de cele mai multe ori, este ceva de moment, apoi dispare, și oamenii o caută în permanență. Starea de pace nu e ceva dependent de condiții materiale sau de altă natură, ci atârnă de interiorul nostru. Există un factor esențial în obținerea și păstrarea păcii – Duhul lui Dumnezeu. Nu există pace reală fără Dumnezeu. Dacă cineva consideră altfel, acea persoană trăiește de fapt un fel de transă temporară obținută prin ceva substanțe sau prin autosugestie (adică autoamăgire). Nu vom avea pace dacă suntem în conflict cu alte persoane, indiferent dacă acele persoane sunt mai vinovate. Nu vom fi fericiți dacă anumite păcate sau slăbiciuni personale Îl îndepărtează pe Dumnezeu de lângă noi. Condiția ca sufletul nostru să aibă echilibru și acea stare de bine pe care o numim fericire este o legătură reală cu Mântuitorul nostru. Noi putem menține această legătură comunicând prin gândurile noastre, prin rugăciuni rostite sau tainice, prin meditație la ceea ce El a făcut și prin lectura Cuvântului Său.

  Provocare

  Restabilește astăzi legătura ta cu Dumnezeu.

  Făgăduința pentru azi - 20 noiembrie - 2020. Restabilește astăzi legătura ta cu Dumnezeu.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...