Făgăduința pentru azi – 21 noiembrie

  „Ferice de cei ce plâng, căci ei vor fi mângâiați!” – Matei 5:4

  „Cuvintele Mântuitorului au o solie de mângâiere pentru aceia care trec prin dureri și lipsuri. Tatăl nostru ceresc nu-i uită niciodată pe aceia care sunt loviți de întristare.” – Ellen White

  La prima vedere nu este nicio plăcere să plângi. Dar, în realitate, un om care poate să plângă este un om fericit. Plânsul eliberează povara sufletului, plânsul favorizează atitudinea potrivită în rugăciune și pregătește inima omului pentru un răspuns din partea lui Dumnezeu. Atenție însă! Există oameni care plâng și oameni care se plâng. E o mare diferență. Cei care plâng dovedesc vulnerabilitate, umilință și căutarea unei soluții, în mod sincer, iar cei care se plâng sunt egoiștii, nemulțumiții și pesimiștii bolnăvicioși. Dacă întâlnești un om care plânge, vei fi inspirat să te rogi și să îi fii alături cu ceea ce poți; dacă întâlnești unul care mereu se plânge, vei simți nevoia să fugi de el și te vei simți blocat în reacții. Noi înșine facem parte dintr-o categorie din cele două. Ar fi util să ne analizăm și să vedem ce facem când ne întâlnim cu alte persoane. Îi facem să ni se alăture și să ne susțină sau îi îndepărtăm prin cârcotelile și nemulțumirile noastre plângăcioase. În mod sigur nici lui Dumnezeu nu Îi este prea ușor cu plângăcioșii și nemulțumiții. Dar sigur este cu toată puterea alături de cei care plâng.

  Provocare

  Ai grijă astăzi la tonul tău. Renunță la a te plânge de ceva sau de cineva. Mai bine adoptă conștient un spirit de mulțumire și apreciere.

  Făgăduința pentru azi - 21 noiembrie - 2020. Ai grijă astăzi la tonul tău. Renunță la a te plânge de ceva sau de cineva. Mai bine adoptă conștient un spirit de mulțumire și apreciere.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...