Articolul precedentAz elvakultság veszélye
  Articolul următorDuhul Sfânt și filipenii

  Făgăduința pentru azi – 22 noiembrie

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale te cunoșteam, (…) Eu te pusesem deoparte.” – Ieremia 1:5

  Incredibil! Majoritatea florilor au ambele tipuri de organe reproducătoare. Cu toate acestea, nu se pot reproduce singure. Ele trebuie să atragă insectele, uneori chiar și păsările. Apoi începe o uimitoare poveste de dragoste la distanță. Așa se naște o nouă plantă.

  Când ne confruntăm cu dificultăți sau cu dileme, avem sentimentul că Dumnezeu nu știe cine suntem ori că nu prea mai știe ce probleme am avut sau avem. Simțim cumva nevoia să Îi spunem detalii prin care să-I actualizăm povestea noastră. Ne este destul de greu să acceptăm ideea că, deși suntem una dintre miliardele de persoane de pe lume, El e capabil să gestioneze informațiile și să Se ocupe de fiecare în parte. Nu e vorba despre o atenție distributivă excelentă, ci despre o calitate mai presus de aceasta, pe care doar Dumnezeu o are. În plus, noi nu Îi suntem cunoscuți doar de când am venit pe lume sau de când am început să ne rugăm și să avem o relație cu El. Ne știe de dinainte de a ne naște, știe absolut totul despre noi și faptele cele mai ascunse și gândurile și frământările și temerile; știe absolut tot. Nu trebuie să ne simțim urmăriți sau spionați de Dumnezeu, ci mai degrabă ar trebui să fim liniștiți și încrezători, El are totul în mână.

  Provocare

  Fă un efort de memorie și încearcă să identifici prima amintire conștientă din viața ta, ceva ce îți aduci aminte foarte clar din copilărie. Apoi gândește-te că Dumnezeu are amintiri cu tine de mult mai multă vreme.

  Făgăduința pentru azi - 22 noiembrie - 2020. Fă un efort de memorie și încearcă să identifici prima amintire conștientă din viața ta, ceva ce îți aduci aminte foarte clar din copilărie. Apoi gândește-te că Dumnezeu are amintiri cu tine de mult mai multă vreme.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...