Făgăduința pentru azi – 23 noiembrie

„Dumnezeu dă o familie celor părăsiți.” – Psalmii 68:6

Unele semințe sunt echipate cu un fel de parașută care îi permite vântului să le ridice și să le răspândească foarte departe. Altele, cum ar fi semințele de arțar, sunt în formă de elice. Când cad, datorită formei, pot fi deplasate foarte ușor și fără a se strivi în cădere.

Una dintre nevoile noastre fundamentale este aceea de a aparține unui grup, unei familii. E posibil ca, din anumite motive nefericite, să nu avem familia aproape sau să ne pierdem de grupul nostru de prieteni și apropiați. Deși pare că a avea un grup în jurul tău sau a fi într-o familie ține de abilități de relaționare sau de comunicare, în realitate este vorba despre mai mult decât capacitățile noastre. Este un dar să ai prieteni și să ai familia aproape. Dacă avem acest dar, merită păstrat, iar relația, întreținută cât mai bine. Dacă nu avem pe cineva lângă noi, putem să-I cerem lui Dumnezeu acest lucru și El va avea grijă să ne aducă pe noi lângă cineva sau pe alții lângă noi. Biserica este o modalitate prin care Dumnezeu ne oferă o familie; acesta este idealul Lui pentru cei ce aparțin comunității. Noi putem fi la un moment dat ca un fel de dar pentru alții; trebuie doar să ne părăsim zona de confort.

Provocare

Vezi cine este singur, fără familie sau prieteni. Apropie-te de acea persoană și fă un gest de prietenie.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor