Articolul precedentBűneink következménye
  Articolul următorComoara ascunsă

  Făgăduința pentru azi – 23 noiembrie

  „Dumnezeu dă o familie celor părăsiți.” – Psalmii 68:6

  Unele semințe sunt echipate cu un fel de parașută care îi permite vântului să le ridice și să le răspândească foarte departe. Altele, cum ar fi semințele de arțar, sunt în formă de elice. Când cad, datorită formei, pot fi deplasate foarte ușor și fără a se strivi în cădere.

  Una dintre nevoile noastre fundamentale este aceea de a aparține unui grup, unei familii. E posibil ca, din anumite motive nefericite, să nu avem familia aproape sau să ne pierdem de grupul nostru de prieteni și apropiați. Deși pare că a avea un grup în jurul tău sau a fi într-o familie ține de abilități de relaționare sau de comunicare, în realitate este vorba despre mai mult decât capacitățile noastre. Este un dar să ai prieteni și să ai familia aproape. Dacă avem acest dar, merită păstrat, iar relația, întreținută cât mai bine. Dacă nu avem pe cineva lângă noi, putem să-I cerem lui Dumnezeu acest lucru și El va avea grijă să ne aducă pe noi lângă cineva sau pe alții lângă noi. Biserica este o modalitate prin care Dumnezeu ne oferă o familie; acesta este idealul Lui pentru cei ce aparțin comunității. Noi putem fi la un moment dat ca un fel de dar pentru alții; trebuie doar să ne părăsim zona de confort.

  Provocare

  Vezi cine este singur, fără familie sau prieteni. Apropie-te de acea persoană și fă un gest de prietenie.

  Făgăduința pentru azi - 23 noiembrie - 2020. Vezi cine este singur, fără familie sau prieteni. Apropie-te de acea persoană și fă un gest de prietenie.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  6 din 49

  „Eu sunt cu omul smerit și zdrobit cu inima!” Așa sună făgăduința Lui pentru tine și pentru inima ta descurajată sau rănită. Luptele lasă răni, în mod clar, dar Mântuitorul tău poate nu doar să vindece inima, ci El dă putere slăbănogului și poate readuce la viață pe cineva care și-a pierdut-o.

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Publicate astăzi

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Vasárnapi missziómunka

  „Hirdesd az igét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és...