Articolul precedentBűneink következménye
  Articolul următorComoara ascunsă

  Făgăduința pentru azi – 23 noiembrie

  „Dumnezeu dă o familie celor părăsiți.” – Psalmii 68:6

  Unele semințe sunt echipate cu un fel de parașută care îi permite vântului să le ridice și să le răspândească foarte departe. Altele, cum ar fi semințele de arțar, sunt în formă de elice. Când cad, datorită formei, pot fi deplasate foarte ușor și fără a se strivi în cădere.

  Una dintre nevoile noastre fundamentale este aceea de a aparține unui grup, unei familii. E posibil ca, din anumite motive nefericite, să nu avem familia aproape sau să ne pierdem de grupul nostru de prieteni și apropiați. Deși pare că a avea un grup în jurul tău sau a fi într-o familie ține de abilități de relaționare sau de comunicare, în realitate este vorba despre mai mult decât capacitățile noastre. Este un dar să ai prieteni și să ai familia aproape. Dacă avem acest dar, merită păstrat, iar relația, întreținută cât mai bine. Dacă nu avem pe cineva lângă noi, putem să-I cerem lui Dumnezeu acest lucru și El va avea grijă să ne aducă pe noi lângă cineva sau pe alții lângă noi. Biserica este o modalitate prin care Dumnezeu ne oferă o familie; acesta este idealul Lui pentru cei ce aparțin comunității. Noi putem fi la un moment dat ca un fel de dar pentru alții; trebuie doar să ne părăsim zona de confort.

  Provocare

  Vezi cine este singur, fără familie sau prieteni. Apropie-te de acea persoană și fă un gest de prietenie.

  Făgăduința pentru azi - 23 noiembrie - 2020. Vezi cine este singur, fără familie sau prieteni. Apropie-te de acea persoană și fă un gest de prietenie.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Patru anotimpuri

  Având în vedere grija și dragostea cu care Tatăl nostru a pregătit această planetă drept cămin al nostru, Îi datorăm cel puțin respectul pentru opera Lui și ne datorăm nouă înșine păstrarea în condiții cât mai plăcute a acestui loc primit cadou. Noi nu putem distruge planeta, nici măcar Diavolul nu poate, dar o putem degrada și ne putem îngreuna viața chiar aici unde ar trebui să fim fericiți și să ne simțim confortabil.

  Sfertul academic

  Orice scuză ai acum în spatele căreia așezi lipsa de punctualitate ar trebui abandonată. Atunci când întârziem, chiar și la o întâlnire simplă cu familia sau prietenii, transmitem lipsă de considerație și impolitețe. Nu supărarea sau reproșurile cuiva ar trebui să ne facă mai punctuali, ci respectul față de noi înșine și educația.

  Cele patru zări

  Acolo, în locul în care te-a așezat Dumnezeu prin familia ta, fă tot ce este mai bine pentru ca viața comunității în care trăiești să fie mai ușoară și mai plăcută. Nu te considera un străin, ci integrează-te în societatea care te găzduiește!

  Tracțiune integrală

  Cineva care se pregătește pentru Împărăția lui Dumnezeu trebuie să înțeleagă principiul colaborării. În viziunea divină, noi toți formăm un singur trup al cărui Cap este chiar Hristos. Membrele unui trup colaborează într-un mod armonios, perfect. Atunci când nu se întâmplă așa, se consideră că acel corp este bolnav.

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...