Făgăduința pentru azi – 24 noiembrie

„Dar este un prieten care ține mai mult la tine decât un frate.” – Proverbele 18:24

Pinguinii își rămân fideli toată viața, deși se întâlnesc doar în perioada de împerechere. În fiecare an, în martie, la începutul iernii polare, își dau întâlnire în Antarctica, întotdeauna pe aceeași plajă. Cum se găsesc în mulțime? Fiecare își cântă propriul cântec de dragoste.

Legătura de sânge poate fi mai puternică decât iubirea dintre doi îndrăgostiți, tocmai pentru că e un fel de dragoste care e pecetluită cu ceva ascuns în ființa noastră. Cine are un frate sau o soră știe că trădarea este greu de imaginat, știe că poți apela în caz de dificultate și că, orice s-ar întâmpla, această legătură nu poate fi anulată de niciun act sau sentință a cuiva. Iubirea dintre parteneri se poate destrăma și anula prin despărțire, dar legătura de sânge trece orice barieră. Evident, nu vorbim despre cazurile patologice. Pornind de la modelul de iubire fraternă, prietenia oferită de Dumnezeu este deasupra și poartă în ea garanția Aceluia care Se declară Fratele nostru mai mare. Cum e să ai un prieten care te tratează ca pe propriul frate și în care poți avea deplină încredere, mai ales că El este veșnic și atotputernic? E liniștitor, nu?

Provocare

Tu ești un astfel de prieten bun pentru cineva? Dacă ai un prieten, reconfirmă-ți prietenia printr-un mesaj sau un gest simplu.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor