Articolul precedentNe nyomjon le a bűnnek terhe!
  Articolul următorRodul perseverenței

  Făgăduința pentru azi – 26 noiembrie

  „Cine își va păstra viața o va pierde și cine își va pierde viața pentru Mine o va câștiga.” – Matei 10:39

  Aristolochiaceae este o plantă care atrage muștele cu un miros de pește putrezit. Muștele vin noaptea și sunt prinse în capcana florii care le dă drumul abia dimineața, acoperite de polen. În acest fel, planta își rezolvă problema transportului de polen spre altă plantă și perpetuarea speciei.

  Se presupune că cel mai scump lucru pe care îl are cineva este viața lui. Dacă este în pericol să-și piardă viața, face tot posibilul să evite acest lucru. Deși sunt multe experiențe care ne îngrozesc la fel de mult sau chiar mai mult, totuși aici este limita. Uneori, efortul de a păstra ceea ce avem este atât de mare, încât renunțăm la orice valoare pe care o deținem. Renunțăm la principii, renunțăm la persoane și relații și unii chiar la Dumnezeu. Nu sunt comparabile situațiile. Este oarecum de înțeles că cineva pune pe primul loc viața, iar celelalte lucruri devin secundare. Însă, dacă suntem conștienți că Dumnezeu este însăși viața, ar fi lipsit de înțelepciune să renunțăm chiar la El. Martirii au știut că viața în sine nu reprezintă nimic fără Creatorul vieții și au ales cu bucurie să nu se despartă de Creator. Au pierdut în cel mai rău caz câțiva ani de suferință și greutăți, dar au câștigat veșnicia oferită de Dumnezeul pe care nu L-au trădat.

  Provocare

  Citește în cartea Tragedia veacurilor despre martiri ca Jan Hus și alții. Vezi ce i-a motivat în sacrificiul lor.

  Făgăduința pentru azi - 26 noiembrie - 2020. Citește în cartea Tragedia veacurilor despre martiri ca Jan Hus și alții. Vezi ce i-a motivat în sacrificiul lor.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  6 din 49

  „Eu sunt cu omul smerit și zdrobit cu inima!” Așa sună făgăduința Lui pentru tine și pentru inima ta descurajată sau rănită. Luptele lasă răni, în mod clar, dar Mântuitorul tău poate nu doar să vindece inima, ci El dă putere slăbănogului și poate readuce la viață pe cineva care și-a pierdut-o.

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Publicate astăzi

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Vasárnapi missziómunka

  „Hirdesd az igét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és...