Articolul precedentNe nyomjon le a bűnnek terhe!
  Articolul următorRodul perseverenței

  Făgăduința pentru azi – 26 noiembrie

  „Cine își va păstra viața o va pierde și cine își va pierde viața pentru Mine o va câștiga.” – Matei 10:39

  Aristolochiaceae este o plantă care atrage muștele cu un miros de pește putrezit. Muștele vin noaptea și sunt prinse în capcana florii care le dă drumul abia dimineața, acoperite de polen. În acest fel, planta își rezolvă problema transportului de polen spre altă plantă și perpetuarea speciei.

  Se presupune că cel mai scump lucru pe care îl are cineva este viața lui. Dacă este în pericol să-și piardă viața, face tot posibilul să evite acest lucru. Deși sunt multe experiențe care ne îngrozesc la fel de mult sau chiar mai mult, totuși aici este limita. Uneori, efortul de a păstra ceea ce avem este atât de mare, încât renunțăm la orice valoare pe care o deținem. Renunțăm la principii, renunțăm la persoane și relații și unii chiar la Dumnezeu. Nu sunt comparabile situațiile. Este oarecum de înțeles că cineva pune pe primul loc viața, iar celelalte lucruri devin secundare. Însă, dacă suntem conștienți că Dumnezeu este însăși viața, ar fi lipsit de înțelepciune să renunțăm chiar la El. Martirii au știut că viața în sine nu reprezintă nimic fără Creatorul vieții și au ales cu bucurie să nu se despartă de Creator. Au pierdut în cel mai rău caz câțiva ani de suferință și greutăți, dar au câștigat veșnicia oferită de Dumnezeul pe care nu L-au trădat.

  Provocare

  Citește în cartea Tragedia veacurilor despre martiri ca Jan Hus și alții. Vezi ce i-a motivat în sacrificiul lor.

  Făgăduința pentru azi - 26 noiembrie - 2020. Citește în cartea Tragedia veacurilor despre martiri ca Jan Hus și alții. Vezi ce i-a motivat în sacrificiul lor.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Patru anotimpuri

  Având în vedere grija și dragostea cu care Tatăl nostru a pregătit această planetă drept cămin al nostru, Îi datorăm cel puțin respectul pentru opera Lui și ne datorăm nouă înșine păstrarea în condiții cât mai plăcute a acestui loc primit cadou. Noi nu putem distruge planeta, nici măcar Diavolul nu poate, dar o putem degrada și ne putem îngreuna viața chiar aici unde ar trebui să fim fericiți și să ne simțim confortabil.

  Sfertul academic

  Orice scuză ai acum în spatele căreia așezi lipsa de punctualitate ar trebui abandonată. Atunci când întârziem, chiar și la o întâlnire simplă cu familia sau prietenii, transmitem lipsă de considerație și impolitețe. Nu supărarea sau reproșurile cuiva ar trebui să ne facă mai punctuali, ci respectul față de noi înșine și educația.

  Cele patru zări

  Acolo, în locul în care te-a așezat Dumnezeu prin familia ta, fă tot ce este mai bine pentru ca viața comunității în care trăiești să fie mai ușoară și mai plăcută. Nu te considera un străin, ci integrează-te în societatea care te găzduiește!

  Tracțiune integrală

  Cineva care se pregătește pentru Împărăția lui Dumnezeu trebuie să înțeleagă principiul colaborării. În viziunea divină, noi toți formăm un singur trup al cărui Cap este chiar Hristos. Membrele unui trup colaborează într-un mod armonios, perfect. Atunci când nu se întâmplă așa, se consideră că acel corp este bolnav.

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...