Făgăduința pentru azi – 26 noiembrie

„Cine își va păstra viața o va pierde și cine își va pierde viața pentru Mine o va câștiga.” – Matei 10:39

Aristolochiaceae este o plantă care atrage muștele cu un miros de pește putrezit. Muștele vin noaptea și sunt prinse în capcana florii care le dă drumul abia dimineața, acoperite de polen. În acest fel, planta își rezolvă problema transportului de polen spre altă plantă și perpetuarea speciei.

Se presupune că cel mai scump lucru pe care îl are cineva este viața lui. Dacă este în pericol să-și piardă viața, face tot posibilul să evite acest lucru. Deși sunt multe experiențe care ne îngrozesc la fel de mult sau chiar mai mult, totuși aici este limita. Uneori, efortul de a păstra ceea ce avem este atât de mare, încât renunțăm la orice valoare pe care o deținem. Renunțăm la principii, renunțăm la persoane și relații și unii chiar la Dumnezeu. Nu sunt comparabile situațiile. Este oarecum de înțeles că cineva pune pe primul loc viața, iar celelalte lucruri devin secundare. Însă, dacă suntem conștienți că Dumnezeu este însăși viața, ar fi lipsit de înțelepciune să renunțăm chiar la El. Martirii au știut că viața în sine nu reprezintă nimic fără Creatorul vieții și au ales cu bucurie să nu se despartă de Creator. Au pierdut în cel mai rău caz câțiva ani de suferință și greutăți, dar au câștigat veșnicia oferită de Dumnezeul pe care nu L-au trădat.

Provocare

Citește în cartea Tragedia veacurilor despre martiri ca Jan Hus și alții. Vezi ce i-a motivat în sacrificiul lor.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor