Făgăduința pentru azi – 27 noiembrie

„Pentru că noi nu ne uităm la lucrurile care se văd, ci la cele ce nu se văd, căci lucrurile care se văd sunt trecătoare, pe când cele ce nu se văd sunt veșnice.” – 2 Corinteni 4:18

Fel de fel de sateliți – de meteorologie, de televiziune și de telecomunicații – ne influențează viața în fiecare clipă, chiar fără să ne dăm seama. Mai sunt și eșecuri în plasarea sateliților. În august 1992, sonda U.S. Mars Observer nu a putut fi plasată pe orbita lui Marte și a dispărut. Nici Mars 96 nu a putut fi plasată și a căzut în Pacific.

La prima vedere, noi suntem convinși că știm tot ce se întâmplă pe lângă noi sau cel puțin ce ne privește pe noi. Dar lucrurile sunt departe de a fi așa. Începând cu prietenii și familia și mergând până la guvernele țărilor, ni se ascund lucruri și realități nebănuite. Uneori este o necesitate să nu știm tot, alteori este o concepție denaturată aceea că e mai bine să ni se ascundă și să ascundem lucruri. Facem lucruri pentru ceilalți, dar le ținem ascunse, și nu neapărat din modestie; se desfășoară acțiuni care ne privesc și pe noi, dar nouă nu ni se aduc la cunoștință. Când aflăm, fie ne revoltăm, fie rămânem prea uimiți și alteori dezamăgiți. Lucrurile stau cu totul diferit când e vorba de Dumnezeu. El ar vrea să ne descopere totul, dar mintea noastră mărginită este incapabilă să înțeleagă. Arătându-ne detalii ale planurilor Lui, ar risca să I le anulăm ori să le stricăm numai pentru că nu avem capacitatea de a vedea în ansamblu ori pe termen lung. Pe măsură ce-l putem înțelege, El ne face cunoscut planul Său.

Provocare

Gândește-te la ceva ce ai descoperit de curând cu privire la acțiunile lui Dumnezeu.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video