Făgăduința pentru azi – 28 noiembrie

„Eu, Eu îți șterg fărădelegile, pentru Mine, și nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele tale.” – Isaia 43:25

„Dumnezeu, de dragul Fiului Său, ne acceptă și ne iartă păcatele. Întunericul și descurajarea vor veni uneori peste sufletul nostru și vor amenința să ne copleșească, dar noi nu trebuie să ne pierdem încrederea.” – Ellen White

Cea mai apăsătoare povară pentru inima unui om este povara păcatului. După ce păcătuim, trecem prin mai multe stări: mai întâi, realizând răul făcut, considerăm că nu mai avem șanse și renunțăm la ideea salvării; apoi, Duhul lui Dumnezeu ne mustră, ne alină disperarea și ne convinge să ne ridicăm și să cerem iertare; după ce mărturisim și cerem iertare, ar trebui să ne simțim eliberați, dar se întâmplă că, din timp în timp, un gând apăsător revine și ne face să ne îndoim de iertare. Acest gând nu este de la Dumnezeu, care promite că iartă păcatele mărturisite și le aruncă pe fundul mării, neaducându-Și aminte de ele. Deci gândul de descurajare este de la cel rău, care ar vrea să ne dezechilibreze și să ne blocheze în starea deplorabilă în care ne trântește păcatul. Nu trebuie să te bazezi pe simțăminte, ci pe Cuvântul lui Dumnezeu. Dacă El spune că ne iartă, atunci așa este. Trebuie să Îl credem pe cuvânt.

Provocare

Astăzi este o zi specială. Amintește-ți păcate nemărturisite sau care încă te frământă, mărturisește-le încă o dată și cere iertare. Apoi crede-L pe Dumnezeu și nu te mai frământa cu ele. Alungă gândul de îndoială prin altă rugăciune scurtă.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video