Articolul precedentAkarj cselekedni!
  Articolul următorInterior de aur și oțel

  Făgăduința pentru azi – 29 noiembrie

  „Eu sunt Calea, Adevărul și Viața.” – Ioan 14:6

  Circulația pe dreapta în Europa a fost impusă în 1807 de Napoleon I, ca represalii împotriva englezilor, care introduseseră blocada continentală și care circulau pe stânga.

  Din cauza multor acțiuni greșite ale omului, Dumnezeu a fost nevoit să tot ajusteze planul și desfășurătorul pentru salvarea noastră. În fiecare perioadă a istoriei, pentru a nu renunța la obiectivul principal din planul de mântuire, Dumnezeu a actualizat fiecare etapă în raport cu posibilitățile noastre. Nu ne explicăm multe dintre ciudățeniile existente de-a lungul istoriei, cum ar fi: sclavia, acceptată chiar și în Biblie; poligamia, acceptată chiar și de oameni ai lui Dumnezeu; unele practici de închinare pe care astăzi le privim ca nepotrivite. Dar, pentru acele momente din istorie, Dumnezeu a ținut cont de limitele de înțelegere și l-a condus pe poporul Lui spre obiectivul principal. Important e că Mântuitorul a fost și va fi până la capăt calea noastră de salvare și ușa prin care putem intra în Împărăție. El rămâne viața noastră. Nimic cu privire la Dumnezeu nu s-a schimbat. Schimbările au avut loc numai în legătură cu noi și au fost acceptate de Dumnezeu pentru a ne salva.

  Provocare

  Vezi în ce domeniu din viața ta ai putea să faci lucrurile mai aproape de planul lui Dumnezeu decât după vreo obișnuință a vremii.

  Făgăduința pentru azi - 29 noiembrie - 2020. Vezi în ce domeniu din viața ta ai putea să faci lucrurile mai aproape de planul lui Dumnezeu decât după vreo obișnuință a vremii.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  Patru linii la sigla Fiat

  E posibil ca Dumnezeu să ne conducă prin diferite etape și să permită transformări pe care nu le înțelegem la acel moment, pentru ca apoi să realizăm că ceea ce am trăit era cel mai potrivit program pentru perioada respectivă. Experiențele pe care Dumnezeu le permite sau le aduce în viața noastră au un singur scop, salvarea noastră. Indiferent de schimbările survenite în timp, El nu Își va schimba niciodată planul de a ne mântui. Uneori, la insistențele noastre, schimbă conjuncturi, detalii, nuanțe, dar intenția Lui de mântuire nu se poate schimba. Doar refuzul nostru cu insistență poate anula salvarea oferită de El.

  Motorul în patru timpi

  Nu suntem singuri în această lume. Prin urmare, depindem de ceilalți, iar ceilalți depind de noi. Dacă acceptăm să ne sincronizăm cu programul și cu proiectele celorlalți, putem realiza o mulțime de lucruri și putem obține o putere imensă, utilă fiecăruia, dar și la nivel comun. Dacă nu avem dispoziția de a pune puținul nostru în parteneriat cu cei din familia sau din societatea noastră, rezultatul va fi unul minuscul și vom trăi frustrarea nerealizărilor toată viața noastră. Viitorul va fi al celor ce vor să colaboreze! Atunci când i-a trimis în marea lor misiune, Mântuitorul le-a recomandat ucenicilor să nu plece singuri, ci să fie uniți, chiar și în rugăciune.

  Porunca a patra

  Imaginează-ți că timpul Sabatului este un apartament gol, pe care Dumnezeu ți-l oferă să locuiești toată viața ta, însă nu te face proprietar, ci beneficiar. Tu poți mobila apartamentul cu lucruri frumoase, speciale pentru tine, dar nu poți schimba structura lui și nu-l poți folosi în alt scop decât cel dorit de Proprietar. Bucură-te de tot ce ți-a oferit, inclusiv de prezența Lui în viața ta; invită-L în viața ta și în zilele tale de sărbătoare!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...