Făgăduința pentru azi – 29 noiembrie

„Eu sunt Calea, Adevărul și Viața.” – Ioan 14:6

Circulația pe dreapta în Europa a fost impusă în 1807 de Napoleon I, ca represalii împotriva englezilor, care introduseseră blocada continentală și care circulau pe stânga.

Din cauza multor acțiuni greșite ale omului, Dumnezeu a fost nevoit să tot ajusteze planul și desfășurătorul pentru salvarea noastră. În fiecare perioadă a istoriei, pentru a nu renunța la obiectivul principal din planul de mântuire, Dumnezeu a actualizat fiecare etapă în raport cu posibilitățile noastre. Nu ne explicăm multe dintre ciudățeniile existente de-a lungul istoriei, cum ar fi: sclavia, acceptată chiar și în Biblie; poligamia, acceptată chiar și de oameni ai lui Dumnezeu; unele practici de închinare pe care astăzi le privim ca nepotrivite. Dar, pentru acele momente din istorie, Dumnezeu a ținut cont de limitele de înțelegere și l-a condus pe poporul Lui spre obiectivul principal. Important e că Mântuitorul a fost și va fi până la capăt calea noastră de salvare și ușa prin care putem intra în Împărăție. El rămâne viața noastră. Nimic cu privire la Dumnezeu nu s-a schimbat. Schimbările au avut loc numai în legătură cu noi și au fost acceptate de Dumnezeu pentru a ne salva.

Provocare

Vezi în ce domeniu din viața ta ai putea să faci lucrurile mai aproape de planul lui Dumnezeu decât după vreo obișnuință a vremii.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor