Articolul precedentAkarj cselekedni!
  Articolul următorInterior de aur și oțel

  Făgăduința pentru azi – 29 noiembrie

  „Eu sunt Calea, Adevărul și Viața.” – Ioan 14:6

  Circulația pe dreapta în Europa a fost impusă în 1807 de Napoleon I, ca represalii împotriva englezilor, care introduseseră blocada continentală și care circulau pe stânga.

  Din cauza multor acțiuni greșite ale omului, Dumnezeu a fost nevoit să tot ajusteze planul și desfășurătorul pentru salvarea noastră. În fiecare perioadă a istoriei, pentru a nu renunța la obiectivul principal din planul de mântuire, Dumnezeu a actualizat fiecare etapă în raport cu posibilitățile noastre. Nu ne explicăm multe dintre ciudățeniile existente de-a lungul istoriei, cum ar fi: sclavia, acceptată chiar și în Biblie; poligamia, acceptată chiar și de oameni ai lui Dumnezeu; unele practici de închinare pe care astăzi le privim ca nepotrivite. Dar, pentru acele momente din istorie, Dumnezeu a ținut cont de limitele de înțelegere și l-a condus pe poporul Lui spre obiectivul principal. Important e că Mântuitorul a fost și va fi până la capăt calea noastră de salvare și ușa prin care putem intra în Împărăție. El rămâne viața noastră. Nimic cu privire la Dumnezeu nu s-a schimbat. Schimbările au avut loc numai în legătură cu noi și au fost acceptate de Dumnezeu pentru a ne salva.

  Provocare

  Vezi în ce domeniu din viața ta ai putea să faci lucrurile mai aproape de planul lui Dumnezeu decât după vreo obișnuință a vremii.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  Opturi la poligon

  Dacă din partea unui instructor de conducere auto accepți cerința de a repeta iar și iar, până înveți bine un exercițiu, de ce te superi atât de repede când Învățătorul divin îți cere să repeți un lucru până îl deprinzi cum trebuie?

  Porunca a opta

  Nu este un lucru nesemnificativ când știrbești bunul nume al cuiva și este deosebit de important să nu tăcem când cineva este discreditat pe nedrept sau fără argumente solide. Tăcerea poate fi un hoț.

  Al șaptelea simț?

  Încă de pe acum, noi ne putem dezvolta capacitățile și îndemânările, fiindcă dorința lui Dumnezeu este să creștem în toate privințele.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...