Făgăduința pentru azi – 30 noiembrie

  „Și anume va da viața veșnică celor ce, prin stăruința în bine, caută slava, cinstea și nemurirea.” – Romani 2:7

  Cosmonauții dorm în picioare, într-un sac de dormit fixat de perete. Și nu e deloc odihnitor. În plus, trebuie să-și pună și o mască la ochi, pentru a nu fi deranjați de succesiunea rapidă a zilelor și a nopților. Ziua și noaptea nu durează decât 90 de minute fiecare.

  Pentru cineva care se confruntă cu oarecare probleme în viața de zi cu zi, poate de sănătate, poate de relație, poate economice etc., viața veșnică este un obiectiv abstract, îndepărtat. Uneori gândim pe termen scurt: astăzi, mâine. Important este acum, ce fac acum! Dacă facem o distincție clară între viața de acum și cea viitoare și dacă ne imaginăm că pe Dumnezeu Îl interesează doar acea parte a vieții, vom trăi frustrarea singurătății și a temerilor pentru existența imediată. În ochii lui Dumnezeu nu există această distincție. El face totul pentru ca, începând de acum și până în veșnicia pe care o pregătește, să avem la dispoziție șanse depline și resurse suficiente pentru a fi fericiți și a ne simți împliniți. Deși nu ignoră nevoile pregătirii pentru viața veșnică, Se preocupă îndeaproape de fiecare clipă a vieții de acum. Chiar și în cazul celor ce nu vor alege o viață împreună cu El dincolo de limita acestei vieți, Dumnezeu face tot ce este posibil și necesar ca aceștia să trăiască pe deplin. Orice alegeri am face și orice performanțe spirituale am atinge, suntem copiii Săi și ne poartă de grijă.

  Provocare

  Privește cu atenție în ce fel te ajută Dumnezeu pentru această viață!

  Făgăduința pentru azi - 30 noiembrie - 2020. Privește cu atenție în ce fel te ajută Dumnezeu pentru această viață!
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Patru anotimpuri

  Având în vedere grija și dragostea cu care Tatăl nostru a pregătit această planetă drept cămin al nostru, Îi datorăm cel puțin respectul pentru opera Lui și ne datorăm nouă înșine păstrarea în condiții cât mai plăcute a acestui loc primit cadou. Noi nu putem distruge planeta, nici măcar Diavolul nu poate, dar o putem degrada și ne putem îngreuna viața chiar aici unde ar trebui să fim fericiți și să ne simțim confortabil.

  Sfertul academic

  Orice scuză ai acum în spatele căreia așezi lipsa de punctualitate ar trebui abandonată. Atunci când întârziem, chiar și la o întâlnire simplă cu familia sau prietenii, transmitem lipsă de considerație și impolitețe. Nu supărarea sau reproșurile cuiva ar trebui să ne facă mai punctuali, ci respectul față de noi înșine și educația.

  Cele patru zări

  Acolo, în locul în care te-a așezat Dumnezeu prin familia ta, fă tot ce este mai bine pentru ca viața comunității în care trăiești să fie mai ușoară și mai plăcută. Nu te considera un străin, ci integrează-te în societatea care te găzduiește!

  Tracțiune integrală

  Cineva care se pregătește pentru Împărăția lui Dumnezeu trebuie să înțeleagă principiul colaborării. În viziunea divină, noi toți formăm un singur trup al cărui Cap este chiar Hristos. Membrele unui trup colaborează într-un mod armonios, perfect. Atunci când nu se întâmplă așa, se consideră că acel corp este bolnav.

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...