Făgăduința pentru azi – 30 noiembrie

„Și anume va da viața veșnică celor ce, prin stăruința în bine, caută slava, cinstea și nemurirea.” – Romani 2:7

Cosmonauții dorm în picioare, într-un sac de dormit fixat de perete. Și nu e deloc odihnitor. În plus, trebuie să-și pună și o mască la ochi, pentru a nu fi deranjați de succesiunea rapidă a zilelor și a nopților. Ziua și noaptea nu durează decât 90 de minute fiecare.

Pentru cineva care se confruntă cu oarecare probleme în viața de zi cu zi, poate de sănătate, poate de relație, poate economice etc., viața veșnică este un obiectiv abstract, îndepărtat. Uneori gândim pe termen scurt: astăzi, mâine. Important este acum, ce fac acum! Dacă facem o distincție clară între viața de acum și cea viitoare și dacă ne imaginăm că pe Dumnezeu Îl interesează doar acea parte a vieții, vom trăi frustrarea singurătății și a temerilor pentru existența imediată. În ochii lui Dumnezeu nu există această distincție. El face totul pentru ca, începând de acum și până în veșnicia pe care o pregătește, să avem la dispoziție șanse depline și resurse suficiente pentru a fi fericiți și a ne simți împliniți. Deși nu ignoră nevoile pregătirii pentru viața veșnică, Se preocupă îndeaproape de fiecare clipă a vieții de acum. Chiar și în cazul celor ce nu vor alege o viață împreună cu El dincolo de limita acestei vieți, Dumnezeu face tot ce este posibil și necesar ca aceștia să trăiască pe deplin. Orice alegeri am face și orice performanțe spirituale am atinge, suntem copiii Săi și ne poartă de grijă.

Provocare

Privește cu atenție în ce fel te ajută Dumnezeu pentru această viață!

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video