Făgăduința pentru azi – 30 noiembrie

  „Și anume va da viața veșnică celor ce, prin stăruința în bine, caută slava, cinstea și nemurirea.” – Romani 2:7

  Cosmonauții dorm în picioare, într-un sac de dormit fixat de perete. Și nu e deloc odihnitor. În plus, trebuie să-și pună și o mască la ochi, pentru a nu fi deranjați de succesiunea rapidă a zilelor și a nopților. Ziua și noaptea nu durează decât 90 de minute fiecare.

  Pentru cineva care se confruntă cu oarecare probleme în viața de zi cu zi, poate de sănătate, poate de relație, poate economice etc., viața veșnică este un obiectiv abstract, îndepărtat. Uneori gândim pe termen scurt: astăzi, mâine. Important este acum, ce fac acum! Dacă facem o distincție clară între viața de acum și cea viitoare și dacă ne imaginăm că pe Dumnezeu Îl interesează doar acea parte a vieții, vom trăi frustrarea singurătății și a temerilor pentru existența imediată. În ochii lui Dumnezeu nu există această distincție. El face totul pentru ca, începând de acum și până în veșnicia pe care o pregătește, să avem la dispoziție șanse depline și resurse suficiente pentru a fi fericiți și a ne simți împliniți. Deși nu ignoră nevoile pregătirii pentru viața veșnică, Se preocupă îndeaproape de fiecare clipă a vieții de acum. Chiar și în cazul celor ce nu vor alege o viață împreună cu El dincolo de limita acestei vieți, Dumnezeu face tot ce este posibil și necesar ca aceștia să trăiască pe deplin. Orice alegeri am face și orice performanțe spirituale am atinge, suntem copiii Săi și ne poartă de grijă.

  Provocare

  Privește cu atenție în ce fel te ajută Dumnezeu pentru această viață!

  Făgăduința pentru azi - 30 noiembrie - 2020. Privește cu atenție în ce fel te ajută Dumnezeu pentru această viață!
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  6 din 49

  „Eu sunt cu omul smerit și zdrobit cu inima!” Așa sună făgăduința Lui pentru tine și pentru inima ta descurajată sau rănită. Luptele lasă răni, în mod clar, dar Mântuitorul tău poate nu doar să vindece inima, ci El dă putere slăbănogului și poate readuce la viață pe cineva care și-a pierdut-o.

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Publicate astăzi

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Vasárnapi missziómunka

  „Hirdesd az igét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és...