Făgăduința pentru azi – 1 decembrie

  „Cine seamănă în firea pământească va secera din firea pământească putrezirea, dar cine seamănă în Duhul va secera din Duhul viața veșnică.” – Galateni 6:8

  Rafflesia crește în Indonezia. Are flori roșii care degajă un miros rânced, insuportabil. Dar, cu toate acestea, există și insecte care caută înnebunite această duhoare. Vin de la distanțe considerabile ca să o găsească.

  Mediul în care ne formăm caracterul și obiceiurile are o importanță foarte mare pentru noi. Din păcate, nu putem decide noi unde ne naștem și în ce condiții petrecem primii ani din viața noastră. Acei ani își pot pune amprenta pe toată personalitatea noastră. Însă nu e totul pierdut, iar în lumea lui Dumnezeu totul este posibil, chiar și reeducarea comportamentului, a personalității și a caracterului nostru. Îți amintești de doi dintre ucenicii Domnului care erau supranumiți „fiii tunetului” pentru că erau foarte grăbiți în reacțiile lor, aveau un comportament vulcanic? La finalul umblării lor cu Domnul, pe unul dintre ei îl supranumeau toți „ucenicul iubirii” (Ioan), iar fratele său (Iacov) a ajuns liderul bisericii primare. Psihologii poate nu le mai dădeau mari șanse de schimbare, însă Învățătorul a crezut în ei și i-a schimbat total. Lucrarea Duhului Sfânt a avut efect în viața lor.

  Provocare

  Tu ce supranume ai putea primi? Roagă-te ca Dumnezeu să facă schimbările potrivite în viața ta, prin puterea Duhului Sfânt.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  Opturi la poligon

  Dacă din partea unui instructor de conducere auto accepți cerința de a repeta iar și iar, până înveți bine un exercițiu, de ce te superi atât de repede când Învățătorul divin îți cere să repeți un lucru până îl deprinzi cum trebuie?

  Porunca a opta

  Nu este un lucru nesemnificativ când știrbești bunul nume al cuiva și este deosebit de important să nu tăcem când cineva este discreditat pe nedrept sau fără argumente solide. Tăcerea poate fi un hoț.

  Al șaptelea simț?

  Încă de pe acum, noi ne putem dezvolta capacitățile și îndemânările, fiindcă dorința lui Dumnezeu este să creștem în toate privințele.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...