Articolul precedentAsemenea lui Isus
  Articolul următorPrejudecăți

  Făgăduința pentru azi – 2 decembrie

  „Iată, pun azi înaintea voastră binecuvântarea și blestemul: binecuvântarea, dacă veți asculta de poruncile Domnului Dumnezeului vostru.” – Deuteronomul 11:26

  Omul moare fără apă. Dacă pierde 1% din totalul apei din organism, apare senzația de sete. În cazul în care procentul de apă pierdut crește până la 10%, încep halucinațiile, iar peste 12,5%, omul mai poate fi salvat doar prin intervenție medicală. Când se pierde mai mult de 20% din apa din organism, omul moare, deoarece corpul nu mai poate fi hidratat nici măcar cu asistență medicală.

  Apa este, printre altele, un simbol al vieții pe care Dumnezeu o dăruiește omului. Chiar Mântuitorul Se prezenta în Evanghelie ca fiind „apa vieții”, promițând că va transforma în izvor de apă vie pe orice creștin care stă în legătură strânsă cu Dumnezeul lui. Din punct de vedere fizic, omul are nevoie de măcar șase pahare de apă zilnic. Și din punct de vedere spiritual sufletul omului are nevoie să se alimenteze cu apa vie care vine din Cuvântul lui Dumnezeu. Atunci când rămânem aproape de Hristos, noi ne adăpăm cu apa spirituală și ne revigorăm energiile și dorința de o viață activă, curată. Când ne lipsește apa care vine de la Mântuitorul, din învățăturile Lui, vom simți oboseală și epuizare, ne vom simți slabi și fără chef de viață. În fiecare zi El ar vrea să venim la Sfânta Scriptură ca la un izvor și să sorbim din cuvintele inspirate. Atunci am fi plini de energie întreaga zi.

  Provocare

  Nu pleca astăzi la drum decât după ce parcurgi măcar studiul biblic pentru ziua de azi. E vorba de maximum o pagină.

  Făgăduința pentru azi - 2 decembrie - 2020. Nu pleca astăzi la drum decât după ce parcurgi măcar studiul biblic pentru ziua de azi. E vorba de maximum o pagină.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  Patru linii la sigla Fiat

  E posibil ca Dumnezeu să ne conducă prin diferite etape și să permită transformări pe care nu le înțelegem la acel moment, pentru ca apoi să realizăm că ceea ce am trăit era cel mai potrivit program pentru perioada respectivă. Experiențele pe care Dumnezeu le permite sau le aduce în viața noastră au un singur scop, salvarea noastră. Indiferent de schimbările survenite în timp, El nu Își va schimba niciodată planul de a ne mântui. Uneori, la insistențele noastre, schimbă conjuncturi, detalii, nuanțe, dar intenția Lui de mântuire nu se poate schimba. Doar refuzul nostru cu insistență poate anula salvarea oferită de El.

  Motorul în patru timpi

  Nu suntem singuri în această lume. Prin urmare, depindem de ceilalți, iar ceilalți depind de noi. Dacă acceptăm să ne sincronizăm cu programul și cu proiectele celorlalți, putem realiza o mulțime de lucruri și putem obține o putere imensă, utilă fiecăruia, dar și la nivel comun. Dacă nu avem dispoziția de a pune puținul nostru în parteneriat cu cei din familia sau din societatea noastră, rezultatul va fi unul minuscul și vom trăi frustrarea nerealizărilor toată viața noastră. Viitorul va fi al celor ce vor să colaboreze! Atunci când i-a trimis în marea lor misiune, Mântuitorul le-a recomandat ucenicilor să nu plece singuri, ci să fie uniți, chiar și în rugăciune.

  Porunca a patra

  Imaginează-ți că timpul Sabatului este un apartament gol, pe care Dumnezeu ți-l oferă să locuiești toată viața ta, însă nu te face proprietar, ci beneficiar. Tu poți mobila apartamentul cu lucruri frumoase, speciale pentru tine, dar nu poți schimba structura lui și nu-l poți folosi în alt scop decât cel dorit de Proprietar. Bucură-te de tot ce ți-a oferit, inclusiv de prezența Lui în viața ta; invită-L în viața ta și în zilele tale de sărbătoare!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...