Articolul precedentAsemenea lui Isus
  Articolul următorPrejudecăți

  Făgăduința pentru azi – 2 decembrie

  „Iată, pun azi înaintea voastră binecuvântarea și blestemul: binecuvântarea, dacă veți asculta de poruncile Domnului Dumnezeului vostru.” – Deuteronomul 11:26

  Omul moare fără apă. Dacă pierde 1% din totalul apei din organism, apare senzația de sete. În cazul în care procentul de apă pierdut crește până la 10%, încep halucinațiile, iar peste 12,5%, omul mai poate fi salvat doar prin intervenție medicală. Când se pierde mai mult de 20% din apa din organism, omul moare, deoarece corpul nu mai poate fi hidratat nici măcar cu asistență medicală.

  Apa este, printre altele, un simbol al vieții pe care Dumnezeu o dăruiește omului. Chiar Mântuitorul Se prezenta în Evanghelie ca fiind „apa vieții”, promițând că va transforma în izvor de apă vie pe orice creștin care stă în legătură strânsă cu Dumnezeul lui. Din punct de vedere fizic, omul are nevoie de măcar șase pahare de apă zilnic. Și din punct de vedere spiritual sufletul omului are nevoie să se alimenteze cu apa vie care vine din Cuvântul lui Dumnezeu. Atunci când rămânem aproape de Hristos, noi ne adăpăm cu apa spirituală și ne revigorăm energiile și dorința de o viață activă, curată. Când ne lipsește apa care vine de la Mântuitorul, din învățăturile Lui, vom simți oboseală și epuizare, ne vom simți slabi și fără chef de viață. În fiecare zi El ar vrea să venim la Sfânta Scriptură ca la un izvor și să sorbim din cuvintele inspirate. Atunci am fi plini de energie întreaga zi.

  Provocare

  Nu pleca astăzi la drum decât după ce parcurgi măcar studiul biblic pentru ziua de azi. E vorba de maximum o pagină.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  Opturi la poligon

  Dacă din partea unui instructor de conducere auto accepți cerința de a repeta iar și iar, până înveți bine un exercițiu, de ce te superi atât de repede când Învățătorul divin îți cere să repeți un lucru până îl deprinzi cum trebuie?

  Porunca a opta

  Nu este un lucru nesemnificativ când știrbești bunul nume al cuiva și este deosebit de important să nu tăcem când cineva este discreditat pe nedrept sau fără argumente solide. Tăcerea poate fi un hoț.

  Al șaptelea simț?

  Încă de pe acum, noi ne putem dezvolta capacitățile și îndemânările, fiindcă dorința lui Dumnezeu este să creștem în toate privințele.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...