Făgăduința pentru azi – 2 decembrie

„Iată, pun azi înaintea voastră binecuvântarea și blestemul: binecuvântarea, dacă veți asculta de poruncile Domnului Dumnezeului vostru.” – Deuteronomul 11:26

Omul moare fără apă. Dacă pierde 1% din totalul apei din organism, apare senzația de sete. În cazul în care procentul de apă pierdut crește până la 10%, încep halucinațiile, iar peste 12,5%, omul mai poate fi salvat doar prin intervenție medicală. Când se pierde mai mult de 20% din apa din organism, omul moare, deoarece corpul nu mai poate fi hidratat nici măcar cu asistență medicală.

Apa este, printre altele, un simbol al vieții pe care Dumnezeu o dăruiește omului. Chiar Mântuitorul Se prezenta în Evanghelie ca fiind „apa vieții”, promițând că va transforma în izvor de apă vie pe orice creștin care stă în legătură strânsă cu Dumnezeul lui. Din punct de vedere fizic, omul are nevoie de măcar șase pahare de apă zilnic. Și din punct de vedere spiritual sufletul omului are nevoie să se alimenteze cu apa vie care vine din Cuvântul lui Dumnezeu. Atunci când rămânem aproape de Hristos, noi ne adăpăm cu apa spirituală și ne revigorăm energiile și dorința de o viață activă, curată. Când ne lipsește apa care vine de la Mântuitorul, din învățăturile Lui, vom simți oboseală și epuizare, ne vom simți slabi și fără chef de viață. În fiecare zi El ar vrea să venim la Sfânta Scriptură ca la un izvor și să sorbim din cuvintele inspirate. Atunci am fi plini de energie întreaga zi.

Provocare

Nu pleca astăzi la drum decât după ce parcurgi măcar studiul biblic pentru ziua de azi. E vorba de maximum o pagină.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor