Făgăduința pentru azi – 3 decembrie

„Gustați și vedeți ce bun este Domnul! Ferice de omul care se încrede în El!” – Psalmii 34:8

Copacii se înfurie și ei. Bunăoară, când cerbul începe să-i mănânce frunzele, stejarul ripostează imediat secretând o substanță toxică. Cerbul pleacă în altă parte, mirat că prânzul lui nu mai are un gust așa de bun.

De multe ori primim invitația de a-L pune pe Dumnezeu la încercare, în sensul că, atunci când avem o nevoie, să apelăm la El, să avem curajul să Îi cerem lucruri care depășesc logica noastră limitată și să așteptăm răspunsul Lui. Pentru noi este foarte greu în primul rând să depășim limitele rațiunii noastre. Noi mai întâi încercăm să vedem dacă ceea ce am vrea să cerem pare a fi realizabil și dacă da, atunci avem curajul și cerem, dar, dacă ni se pare prea greu sau chiar imposibil, renunțăm la a ne mai ruga pentru acel lucru, deși Dumnezeu chiar vrea să facă minuni pentru noi. Mai facem o greșeală. Considerăm că Îi putem cere lui Dumnezeu numai lucruri spirituale, fără legătură cu viața materială sau cu școala ori profesia noastră și, din păcate, nu Îi cerem ajutorul decât foarte rar. Dar El abia așteaptă să ne punem încrederea în puterea Lui și în domeniul lucrurilor mărunte, care țin de viața obișnuită. Cât de multe lucruri ar putea să facă dacă noi L-am ruga!

Provocare

Cere-I astăzi lui Dumnezeu ceva concret pentru viața obișnuită și vezi în ce fel va răspunde.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor