Articolul precedentTestvérek közti viselkedés
  Articolul următorTotul

  Făgăduința pentru azi – 3 decembrie

  „Gustați și vedeți ce bun este Domnul! Ferice de omul care se încrede în El!” – Psalmii 34:8

  Copacii se înfurie și ei. Bunăoară, când cerbul începe să-i mănânce frunzele, stejarul ripostează imediat secretând o substanță toxică. Cerbul pleacă în altă parte, mirat că prânzul lui nu mai are un gust așa de bun.

  De multe ori primim invitația de a-L pune pe Dumnezeu la încercare, în sensul că, atunci când avem o nevoie, să apelăm la El, să avem curajul să Îi cerem lucruri care depășesc logica noastră limitată și să așteptăm răspunsul Lui. Pentru noi este foarte greu în primul rând să depășim limitele rațiunii noastre. Noi mai întâi încercăm să vedem dacă ceea ce am vrea să cerem pare a fi realizabil și dacă da, atunci avem curajul și cerem, dar, dacă ni se pare prea greu sau chiar imposibil, renunțăm la a ne mai ruga pentru acel lucru, deși Dumnezeu chiar vrea să facă minuni pentru noi. Mai facem o greșeală. Considerăm că Îi putem cere lui Dumnezeu numai lucruri spirituale, fără legătură cu viața materială sau cu școala ori profesia noastră și, din păcate, nu Îi cerem ajutorul decât foarte rar. Dar El abia așteaptă să ne punem încrederea în puterea Lui și în domeniul lucrurilor mărunte, care țin de viața obișnuită. Cât de multe lucruri ar putea să facă dacă noi L-am ruga!

  Provocare

  Cere-I astăzi lui Dumnezeu ceva concret pentru viața obișnuită și vezi în ce fel va răspunde.

  Făgăduința pentru azi - 3 decembrie - 2020. Cere-I astăzi lui Dumnezeu ceva concret pentru viața obișnuită și vezi în ce fel va răspunde.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  La ceasul al șaselea

  Este ceva ce te reține încă departe de Mântuitorul tău? Încă ai dubii dacă poți fi iertat și salvat? Te îngrijorează neputința ta de a învinge slăbiciunile și păcatul pe deplin? Ce anume te-ar face să crezi că El a murit și apoi a lăsat mântuirea pe baza performanțelor tale? Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar aceasta nu vine de la noi, ci este darul lui Dumnezeu. Pur și simplu, cere acest dar!

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...