Articolul precedentTestvérek közti viselkedés
  Articolul următorTotul

  Făgăduința pentru azi – 3 decembrie

  „Gustați și vedeți ce bun este Domnul! Ferice de omul care se încrede în El!” – Psalmii 34:8

  Copacii se înfurie și ei. Bunăoară, când cerbul începe să-i mănânce frunzele, stejarul ripostează imediat secretând o substanță toxică. Cerbul pleacă în altă parte, mirat că prânzul lui nu mai are un gust așa de bun.

  De multe ori primim invitația de a-L pune pe Dumnezeu la încercare, în sensul că, atunci când avem o nevoie, să apelăm la El, să avem curajul să Îi cerem lucruri care depășesc logica noastră limitată și să așteptăm răspunsul Lui. Pentru noi este foarte greu în primul rând să depășim limitele rațiunii noastre. Noi mai întâi încercăm să vedem dacă ceea ce am vrea să cerem pare a fi realizabil și dacă da, atunci avem curajul și cerem, dar, dacă ni se pare prea greu sau chiar imposibil, renunțăm la a ne mai ruga pentru acel lucru, deși Dumnezeu chiar vrea să facă minuni pentru noi. Mai facem o greșeală. Considerăm că Îi putem cere lui Dumnezeu numai lucruri spirituale, fără legătură cu viața materială sau cu școala ori profesia noastră și, din păcate, nu Îi cerem ajutorul decât foarte rar. Dar El abia așteaptă să ne punem încrederea în puterea Lui și în domeniul lucrurilor mărunte, care țin de viața obișnuită. Cât de multe lucruri ar putea să facă dacă noi L-am ruga!

  Provocare

  Cere-I astăzi lui Dumnezeu ceva concret pentru viața obișnuită și vezi în ce fel va răspunde.

  Făgăduința pentru azi - 3 decembrie - 2020. Cere-I astăzi lui Dumnezeu ceva concret pentru viața obișnuită și vezi în ce fel va răspunde.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Patru anotimpuri

  Având în vedere grija și dragostea cu care Tatăl nostru a pregătit această planetă drept cămin al nostru, Îi datorăm cel puțin respectul pentru opera Lui și ne datorăm nouă înșine păstrarea în condiții cât mai plăcute a acestui loc primit cadou. Noi nu putem distruge planeta, nici măcar Diavolul nu poate, dar o putem degrada și ne putem îngreuna viața chiar aici unde ar trebui să fim fericiți și să ne simțim confortabil.

  Sfertul academic

  Orice scuză ai acum în spatele căreia așezi lipsa de punctualitate ar trebui abandonată. Atunci când întârziem, chiar și la o întâlnire simplă cu familia sau prietenii, transmitem lipsă de considerație și impolitețe. Nu supărarea sau reproșurile cuiva ar trebui să ne facă mai punctuali, ci respectul față de noi înșine și educația.

  Cele patru zări

  Acolo, în locul în care te-a așezat Dumnezeu prin familia ta, fă tot ce este mai bine pentru ca viața comunității în care trăiești să fie mai ușoară și mai plăcută. Nu te considera un străin, ci integrează-te în societatea care te găzduiește!

  Tracțiune integrală

  Cineva care se pregătește pentru Împărăția lui Dumnezeu trebuie să înțeleagă principiul colaborării. În viziunea divină, noi toți formăm un singur trup al cărui Cap este chiar Hristos. Membrele unui trup colaborează într-un mod armonios, perfect. Atunci când nu se întâmplă așa, se consideră că acel corp este bolnav.

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...