Articolul precedentA vitatkozás szelleme a gonosztól van
  Articolul următorDiscriminare

  Făgăduința pentru azi – 4 decembrie

  „Ți-am pus înainte viața și moartea. (…) Alege viața, ca să trăiești.” – Deuteronomul 30:19

  Planta numită „domnișoara”, sau „roua cerului”, din familia erbaceelor insectivore este fermecătoare, dar și extrem de periculoasă. Pare neajutorată și crește pe suprafața lacurilor, dar e suficient ca o insectă neatentă să se așeze pe zimții frunzelor că va fi devorată.

  Fiecare loc în care ne oprim și orice lucru spre care privim are un impact asupra noastră, chiar dacă nu realizăm foarte mult acest lucru. În sine, orice privire, orice ascultăm mai mult decât din întâmplare și orice loc unde ne oprim în mod conștient sunt o alegere. Din alegerile noastre se constituie viața propriu-zisă.

  Însumând alegerile pe care le facem, realizăm o tendință generală a vieții noastre. Nu întâmplările ne determină, ci alegerile conștiente. Din acest motiv este nevoie de multă atenție și chiar de puterea voinței ca să decidem gândindu-ne la relația noastră cu Dumnezeu. Gândul că El este implicat în tot ce decidem ne va face mai responsabili. Să ne întrebăm: Dacă iau decizia următoare, Dumnezeu mai poate rămâne lângă mine sau va trebui să mă părăsească (El nu poate să rămână acolo unde se întâmplă ceva rău, păcătos)? După ce îmi voi răspunde la această întrebare, îmi va fi ceva mai ușor să finalizez deciziile mele. Satana nu ne va ușura procesul de gândire, dar va ceda atunci când ne va vedea rugându-ne înainte de a face anumite alegeri.

  Provocare

  Ce decizii ai de luat astăzi? Nu uita să te rogi și să analizezi. Unde va fi Dumnezeu când decizi așa cum vrei?

  Făgăduința pentru azi - 4 decembrie - 2020. Ce decizii ai de luat astăzi? Nu uita să te rogi și să analizezi. Unde va fi Dumnezeu când decizi așa cum vrei?
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Patru anotimpuri

  Având în vedere grija și dragostea cu care Tatăl nostru a pregătit această planetă drept cămin al nostru, Îi datorăm cel puțin respectul pentru opera Lui și ne datorăm nouă înșine păstrarea în condiții cât mai plăcute a acestui loc primit cadou. Noi nu putem distruge planeta, nici măcar Diavolul nu poate, dar o putem degrada și ne putem îngreuna viața chiar aici unde ar trebui să fim fericiți și să ne simțim confortabil.

  Sfertul academic

  Orice scuză ai acum în spatele căreia așezi lipsa de punctualitate ar trebui abandonată. Atunci când întârziem, chiar și la o întâlnire simplă cu familia sau prietenii, transmitem lipsă de considerație și impolitețe. Nu supărarea sau reproșurile cuiva ar trebui să ne facă mai punctuali, ci respectul față de noi înșine și educația.

  Cele patru zări

  Acolo, în locul în care te-a așezat Dumnezeu prin familia ta, fă tot ce este mai bine pentru ca viața comunității în care trăiești să fie mai ușoară și mai plăcută. Nu te considera un străin, ci integrează-te în societatea care te găzduiește!

  Tracțiune integrală

  Cineva care se pregătește pentru Împărăția lui Dumnezeu trebuie să înțeleagă principiul colaborării. În viziunea divină, noi toți formăm un singur trup al cărui Cap este chiar Hristos. Membrele unui trup colaborează într-un mod armonios, perfect. Atunci când nu se întâmplă așa, se consideră că acel corp este bolnav.

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...