Articolul precedentA vitatkozás szelleme a gonosztól van
  Articolul următorDiscriminare

  Făgăduința pentru azi – 4 decembrie

  „Ți-am pus înainte viața și moartea. (…) Alege viața, ca să trăiești.” – Deuteronomul 30:19

  Planta numită „domnișoara”, sau „roua cerului”, din familia erbaceelor insectivore este fermecătoare, dar și extrem de periculoasă. Pare neajutorată și crește pe suprafața lacurilor, dar e suficient ca o insectă neatentă să se așeze pe zimții frunzelor că va fi devorată.

  Fiecare loc în care ne oprim și orice lucru spre care privim are un impact asupra noastră, chiar dacă nu realizăm foarte mult acest lucru. În sine, orice privire, orice ascultăm mai mult decât din întâmplare și orice loc unde ne oprim în mod conștient sunt o alegere. Din alegerile noastre se constituie viața propriu-zisă.

  Însumând alegerile pe care le facem, realizăm o tendință generală a vieții noastre. Nu întâmplările ne determină, ci alegerile conștiente. Din acest motiv este nevoie de multă atenție și chiar de puterea voinței ca să decidem gândindu-ne la relația noastră cu Dumnezeu. Gândul că El este implicat în tot ce decidem ne va face mai responsabili. Să ne întrebăm: Dacă iau decizia următoare, Dumnezeu mai poate rămâne lângă mine sau va trebui să mă părăsească (El nu poate să rămână acolo unde se întâmplă ceva rău, păcătos)? După ce îmi voi răspunde la această întrebare, îmi va fi ceva mai ușor să finalizez deciziile mele. Satana nu ne va ușura procesul de gândire, dar va ceda atunci când ne va vedea rugându-ne înainte de a face anumite alegeri.

  Provocare

  Ce decizii ai de luat astăzi? Nu uita să te rogi și să analizezi. Unde va fi Dumnezeu când decizi așa cum vrei?

  Făgăduința pentru azi - 4 decembrie - 2020. Ce decizii ai de luat astăzi? Nu uita să te rogi și să analizezi. Unde va fi Dumnezeu când decizi așa cum vrei?
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Metoda celor șase pălării

  Dacă nu ești dispus să te pui în locul cuiva, nu ai dreptul să îl judeci în vreun fel. Abia după ce te-ai plasat în situațiile prin care trece și ai luat în considerare contextul în care a făcut sau a spus ceva, abia apoi te poți gândi să emiți păreri și chiar soluții; înainte de acestea, abținerea este reacția înțeleptului.

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...